JK už ryšius su neonaciais pirmąkart nuteistas policininkas | KaunoDiena.lt

JK UŽ RYŠIUS SU NEONACIAIS PIRMĄKART NUTEISTAS POLICININKAS

Jungtinėje Karalystėje penktadienį daugiau nei ketveriems metams buvo pasiųstas už grotų vienas policininkas, tapęs pirmuoju šalyje pareigas einančiu teisėsaugos pareigūnu, nuteistu už narystę neonacių organizacijoje.

Londono centrinis baudžiamasis teismas šį mėnesį pripažino 22 metų Benjaminą Hannamą (Bendžaminą Hanamą) kaltu dėl narystės 2016 metais uždraustoje ultradešiniųjų grupėje „National Action“.

B. Hannamas beveik dvejus metus dirbo Londono policijoje ir buvo atsakingas už lygtinai nuteistų asmenų priežiūrą. Paskui jo vardas buvo aptiktas vieno ultradešiniųjų susirašinėjimo forumo vartotojų duomenų bazėje.

Pareigūnas areštas praėjusiais metais sukėlė klausimų, kaip jam pavyko apeiti saugumo patikrinimus ir įsidarbinti Britanijos didžiausioje policijos struktūroje.

B. Hannamas, pripažinęs kaltę dėl nepadoraus vaiko atvaizdo laikymo, taip pat buvo nuteistas už melagingos informacijos pateikimą, pildant prašymą priimti į darbą ir patikrinimo anketas.

Vyras taip pat buvo nuteistas už dviejų dokumentų, pripažintų teroristine medžiaga, turėjimą. Šiuose dokumentuose aprašomi kovos peiliu metodai ir sprogstamųjų užtaisų receptai.

B. Hannamas praėjusią savaitę buvo atleistas, o penktadienį jam buvo paskirta ketverių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

„Manau, kad jūsų veiksmai buvo labai rimti, – skelbdamas nuosprendį pabrėžė teisėjas Anthony Leonardas (Entonis Lenardas). – Savo apgaule pakirtote visuomenės pasitikėjimą policija.“

Daugelį metų musulmonų ekstremistų veiklai pagrindinį dėmesį skirdavusios britų policija ir saugumo pajėgos pastaruoju metu vis labiau nerimauja dėl ultradešiniųjų jėgų grėsmės.

Lapkritį Londono policijos komisaro pavaduotojas Neilas Basu (Nilas Basu) pareiškė, jog priverstinė izoliacija per COVID-19 pandemiją paruošė „labai palankias sąlygas“ radikalizavimui internete.

N. Basu, aukščiausio rango britų kovos su terorizmu policijos pareigūno, teigimu, sparčiausiai auganti grėsmė šalyje šiuo metu yra dešiniųjų ekstremizmas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS