JT: XXI amžiuje nėra vietos mirties bausmei | KaunoDiena.lt

JT: XXI AMŽIUJE NĖRA VIETOS MIRTIES BAUSMEI

Po pastarųjų žudynių Jungtinėse Valstijose JT Žmogaus teisių biuras sukritikavo JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kuris pareiškė palaikąs mirties bausmę už neapykantos nusikaltimus. „Mes bet kokiomis aplinkybėmis atmetame mirties bausmę, – antradienį Ženevoje sakė JT Žmogaus teisių biuro atstovas Rupertas Colville‘as. – Tai itin brutali ir negrįžtama bausmė, kuriai XXI amžiuje nėra vietos“.

Kartu jis pabrėžė, kad daugiau kaip 30 aukų pareikalavusios abejos žudynės El Pase ir Deitone kelia didelį nerimą biurui. „Mes sveikiname, kad JAV pasmerkė rasizmą, neapykantą ir baltųjų viršenybę“, kalbėjo R. Colville‘as.

Per rasistinį išpuolį El Pase pasienyje su Meksika vyras savaitgalį nužudė 22 žmones. Po kelių valandų kitas šaulys Deitone nušovė devynis asmenis. Po atakos El Pase JAV prezidentas sulaukė kritikos, kad savo retorika atveria kelią neapykantos nusikaltimams.

Pirmadienį D. Trumpas abu nusikaltimus pavadino barbariškais. Jis taip pat paskelbė inicijuosiąs įstatymą, numatantį mirties bausmę už neapykantos nusikaltimus masinių žudynių forma.

GALERIJA

  • JT: XXI amžiuje nėra vietos mirties bausmei
  • JT: XXI amžiuje nėra vietos mirties bausmei
  • JT: XXI amžiuje nėra vietos mirties bausmei
  • JT: XXI amžiuje nėra vietos mirties bausmei
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Islamiečiai gina savo tėvynę nuo svetimšalių teroristų iš JAV ir Europos. . Jie ateityje bus garbinami kaip didvyriai ir šventieji.

Tai viskas del

visu situ islamo ispazintoju, nuzudyk ju viena, ju simtas pasiaukos. Jie ir pomirtini kitaip isivaizduoja, smegeneles tiek isplautos. Ir ner ko noret, kai religija auksciau uz viska ir kariniai konfliktai desimtmeciais vyksta jiem aplink. Jie greiciau mus isnaikins, nes mes ju negalim naikint, o uz kiekviena sunaikinta, atsakomasis is ju puses, anksciau ar veliau pareina. Ir negalima ju smerkt, kiek dokumentikos prifilmuota, kas ten pas juos vyksta, baisu ziuret.

Anonimas

Tegul pasako tai pirmiausia Amerikai ir Japonijai. Po to jau galima ir kitiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS