Kad pasiektų Angliją, Lamanšo sąsiaurį valtelėmis perplaukė daugiau nei 300 žmonių | KaunoDiena.lt

KAD PASIEKTŲ ANGLIJĄ, LAMANŠO SĄSIAURĮ VALTELĖMIS PERPLAUKĖ DAUGIAU NEI 300 ŽMONIŲ

Migrantų, siekiančių perplaukti Lamanšo sąsiaurį iš Prancūzijos į Angliją, skaičius per pirmąjį 2022 metų pusmetį išaugo 68 proc., pirmadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija.

Nuo sausio 1 d. iki birželio 13 d. buvo 777 bandymai kirsti sąsiaurį, tai padaryti mėgino 20 132 žmonės - 68 procentais daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, naujienų agentūrai AFP pranešė ministerija. Ji pabrėžė, kad Prancūzijos saugumo pajėgos užkirto kelią daugumai šių mėginimų – pirmąjį pusmetį sutrukdė 61,39 proc. jų, t.y. 4,2 proc. daugiau nei pernai.

Per savaitgalį daugiau nei 300 žmonių atvyko į Didžiąją Britaniją nedideliais laiveliais perplaukę Lamanšo sąsiaurį, rodo naujausi Didžiosios Britanijos skaičiai. Gynybos ministerija patvirtino, kad Lamanšo sąsiauryje buvo perimtos ir į krantą palydėtos septynios valtys. Šeštadienį išgelbėtas 321 žmogus, nors sekmadienį tokių bandymų neperimta ir niekas neišlaipintas į Anglijos krantą.

Praėjusi savaitė buvo aktyviausia Lamanšo sąsiauryje pastaruoju metu, greičiausiai dėl šiltų orų ir ramios jūros, o tai - idealios oro sąlygos. Praėjusią savaitę Lamanšo sąsiauryje buvo sulaikyti maždaug 1512 žmonių. Šiais metais aktyviausia savaitė Lamanšo sąsiauryje buvo balandžio 11–17 d., kai į krantą buvo išlaipinti 1 792 žmonės, tačiau aktyviausias septynių dienų laikotarpis buvo 2 076 kirtimai per septynias dienas iki balandžio 19-osios.

Prieglobsčio prašytojai plaukia per Lamanšą nepaisydami grėsmės, kad pagal naujus Vidaus reikalų ministerijos planus bus išsiųsti į Ruandą. Vis dėlto antradienį planuotas pirmasis skrydis į Ruandą buvo paskutinę minutę atšauktas, gavus Europos žmogaus teisių teismo nutartį. Vidaus reikalų sekretorė Priti Patel anksčiau apibūdino teismo sprendimą kaip politiškai motyvuotą, o teisingumo sekretoriaus Dominico Raabo teigimu, jis buvo neteisingas.

Tebevykstanti teisminė kova sukėlė neaiškumą, kada toliau bus bandoma nuskraidinti prieglobsčio prašytojus į Afrikos šalį, nors P. Patel anksčiau yra sakiusi, kad vyriausybė „nebus atgrasyta" nuo šių veiksmų“. „Mūsų neatbaidys neišvengiami paskutinės minutės teisiniai iššūkiai“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Apie du runkelius

Kazkada seniai du valstietiski runkeliai su pripuciamais miegamais ciuziniais bande perplaukti su rubais per lamansa Juos sugavus teisinosi, kad isplauke prancuzijoje paplaukioti ir uzmigo. Nezinau kaip su sitais valstieciais baigesi.

Panašu

į kolonizacija arba kanalizacija 21 amžiuje .......

blogai

kad tiek daug perplauke...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS