Kamčiatkoje per sraigtasparnio avarinį nusileidimą sužeisti mažiausiai trys žmonės | KaunoDiena.lt

KAMČIATKOJE PER SRAIGTASPARNIO AVARINĮ NUSILEIDIMĄ SUŽEISTI MAŽIAUSIAI TRYS ŽMONĖS

Rusijos rytiniame pakraštyje esančiame Kamčiatkos pusiasalyje mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti per turistus skraidinusio sraigtasparnio avarinį nusileidimą, pranešė regiono valdžia.

Anksčiau vienas informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad „turistus skraidinęs sraigtasparnis Mi-8 atliko kietą nusileidimą Kronokų draustinyje“. Pasak jo, orlaivyje buvo iš viso 25 žmonės.

„Pagal pirminę informaciją, nukentėjo trys keleiviai. Dviems lūžo kojos, vienas patyrė kaklo traumą“, – sakė Kamčiatkos regiono vyriausybės vadovo pavaduotojas Sergejus Chabarovas.

Pasak jo, į nelaimės vietą buvo pasiųstas gelbėtojų sraigtasparnis, nugabensiantis žmones į Jelizovo miestą, kur nukentėjusiesiems bus suteikta medicinos pagalba.

„Kalbant apie sraigtasparnį, priklausantį oro bendrovei „Vertikal T“, jis smarkiai apgadintas. Pažeista sraigtasparnio uodegos konstrukcija ir nešantysis sraigtas“, – pažymėjo S. Chabarovas.

Rusijos tyrimų komitetas informavo, kad orlaivis smarkiai rėžėsi į žemę leisdamasis netoli Dzenzūro ugnikalnio, maždaug už 100 km nuo Kamčiatkos Petropavlovsko.

Sraigtasparnis skraidino turistus į itin vaizdinga gamta pasižyminčio Kamčiatkos pusiasalio lankytinas vietas, įskaitant Geizerių slėnį, taip pat Uzono ir Dzenzūro ugnikalnius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS