Kanadoje tęsiantis pražūtingai kaitros bangai dėl gaisrų evakuojami šimtai žmonių | KaunoDiena.lt

KANADOJE TĘSIANTIS PRAŽŪTINGAI KAITROS BANGAI DĖL GAISRŲ EVAKUOJAMI ŠIMTAI ŽMONIŲ

Vakarų Kanadoje šimtai žmonių buvo evakuoti plečiantis gaisrams, siaučiantiems regioną apėmus beprecedentei kaitros bangai.

Litono miestelis, esantis už 250 km į šiaurės rytus nuo Vankuverio, trečiadienį vakare buvo evakuotas dėl sparčiai plintančio miško gaisro.

Ankstesnę dieną šiame miestelyje, esančiame Britų Kolumbijos provincijoje, buvo užregistruotas visų laikų Kanados karščio rekordas – 49,6 Celsijaus laipsnio.

„Gaisras... kelia grėsmę statiniams ir gyventojų saugumui“, – sakoma trečiadienį paskelbtame mero Jano Poldermano (Žano Poldermano) pranešime.

„Gaisrų situacija šiuo metu itin pavojinga. Gelbėjimo tarnybos daro viską, ką gali, kad padėtų Litono žmonėms“, – per „Twitter“ parašė Britų Kolumbijos premjeras Johnas Horganas (Džonas Horganas).

Trečiadienį vakare taip pat nurodyta evakuotis žmonėms, gyvenantiems maždaug 100-e namų į šiaurę nuo Litono.

„Ypatingai stiprus aukšto slėgio gūbrys virš Britų Kolumbijos toliau neš rekordines temperatūras ateinančias porą dienų“, – sakoma anksti ketvirtadienį Kanados aplinkos agentūros paskelbtoje prognozėje Prins Džordžo miestui Britų Kolumbijoje.

„Šios karščių bangos trukmė kelia nerimą, nes naktimis sulaukiama tik menko atokvėpio, tvyrant padidėjusioms temperatūroms“, – pridūrė agentūra.

Ketvirtadienį įkaitusių orų masė judėjo į rytus, vidurio Kanados lygumų link.

Be Britų Kolumbijos, perspėjimai dėl ekstremalios kaitros buvo paskelbti Albertos, Saskačevano ir Manitobos provincijų, dalyje Šiaurės Vakarų teritorijų,  taip pat Ontarijo šiaurinėje dalyje.

Rekordiniai karščiai šią savaitę kepino ir JAV šiaurės vakarines Vašingtono ir Oregono valstijas, kur pranešta apie kelis šimtus staigių žmonių mirčių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS