Karo ekspertai: Rusijos kariai sugalvojo planą, ką pateikti kaip laimėjimą kare prieš NATO | KaunoDiena.lt

KARO EKSPERTAI: RUSIJOS KARIAI SUGALVOJO PLANĄ, KĄ PATEIKTI KAIP LAIMĖJIMĄ KARE PRIEŠ NATO

  • 0

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai teigė, kad Rusijos kariai siekia sulėtinti bendrą ukrainiečių aprūpinimą, kad užimtų tarpinius puolimo objektus.

Pasak jų, Charkive toliau vyksta susidūrimai aplink Startyj Saltivą. Rusijos kariai apšaudo Charkivo miestą, kelius, ukrainiečių pozicijas. Tokiu būdu siekdami priversti ukrainiečių pajėgas nutraukti arba sulėtinti kontratakas.

„Izyume agresoriaus pastangos pulti Barvinkove kryptimi rezultatų nedavė, tačiau ir ukrainiečiai neišnaudoja teoriškai patogios progos kontratakuoti. Jų manevriniai vienetai yra pastoviai sekinami bei veikia aktyvaus priešo artilerinio apšaudymo sąlygomis. Neatmestina, kad laukdami didelio puolimo savaitgalį, ukrainiečiai ima atsakingiau naudoti šaudmenis ir kitus resursus – tyliai persigrupuoja ir ruošia Rusijos kariams siurprizus“, – spėjo ekspertai.

Septyniasdešimt pirmoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, ukrainiečiai toliau neleidžia Rusijos kariams apeiti Lymano iš vakarų ir rytų. Trečiadienį prasidėjusios okupantų atakos Oleksandrivkos link – nesėkmingos, jie atsitraukė. „Prieš kelias dienas buvo pasirodžiusi informacija, kad Rusijos kariams pavyko persikelti per Doneco upę ir kuopos dydžio vienetais judėti rytų link. Tačiau daugiau nieko apie tai negirdėti. Atrodo, kad mūšis Siversko apylinkėse nurimo kartu su „demilitarizuotojais““, – aiškino Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro ekspertai.

Anot jų, Severodonetske (Popasnoje – Orikhive – Rubižnėje) toliau vyksta sunkūs poziciniai mūšiai.  Senka Popasnoje ir Rubižnėje likusių gyventojų maisto atsargos. Kalbama, kad jų užteks, geriausiu atveju, savaitei. Tai gali neigiamai paveikti karines operacijas, nes kariams teks rūpintis civiliais.

Mariupolyje toliau tęsiasi sunkūs mūšiai „Azovstal“ metalurgijos gamykloje. Įžengęs į gamyklą agresorius ne tik joje ima kaupti pajėgas ir resursus tolimesniam šturmui, bet jam dabar bus patogiau naudoti aviaciją ir artileriją –gamyklos viduje galima lengviau identifikuoti gynėjų pozicijas nei iš išorės.

„Atrodo, agresorius atsisakė pražūtingų atakų Mariinkos link nuo Donecko (iš rytų) ir bando judėti nuo Velyka Novosylka į šiaurę su tikslu pasiekti Mariinka iš vakarų pusės. Rusijos kariai čia gerokai įstrigę. Tačiau jie labai intensyvia netiesiogine ugnimi atakavo Mykolaivą, kliuvo ir Odesai. Toliau tęsiasi artilerijos dvikovos ir lokalūs susidūrimai kontaktinėje linijoje. Ukrainiečiams pavyko išlaisvinti kelis kaimelius į vakarus nuo Chersono“, – feisbuke rašė ekspertai.

Kaip teigiama, pastaruoju metu itin suaktyvėjo agresoriaus raketų smūgiai Ukrainos infrastruktūrai, kuria keliauja aprūpinimas fronte kovojančioms pajėgoms.

„Taip, tai iš dalies susiję ir su Vakarų parama – Rusijos kariai bando atgrasyti Vakarus, ir tuo pačiu sunaikinti kuo daugiau perduotos technikos. Tačiau į frontą keliauja dar ne tokios gausios Vakarų paramos apimtys, kad tai būtų pagrindinis Rusijos karių tikslas. Panašu, kad jie siekia sulėtinti bendrą ukrainiečių aprūpinimą, nes turi tikslą susilpninti besiginančių galimybes kautis per tris penkias dienas ir tada turimomis pajėgomis bandyti pasiekti tam tikrų rezultatų, t. y. užimti tarpinius puolimo objektus. Pavyzdžiui, Mariupolį, Lymaną Popasną, kuriuos galimai bus bandoma pateikti kaip didžiulį laimėjimą kare prieš NATO“, – spėjo jie.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, karo eiga, ekspertai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS