Kijeve į televizijos pastatą iššautas raketinio granatsvaidžio sviedinys | KaunoDiena.lt

KIJEVE Į TELEVIZIJOS PASTATĄ IŠŠAUTAS RAKETINIO GRANATSVAIDŽIO SVIEDINYS

  • 4

Kijeve policija šeštadienį ieško asmens, iššovusio iš raketinio granatsvaidžio į televizijos „112 Ukraina“ pastatą, pranešė Ukrainos sostinės policijos spaudos tarnyba.

Pranešime atakos taikiniu tapusios televizijos pavadinimas neminimas, bet žiniasklaida paskelbė, kad buvo užpulta kanalo „112 Ukraina“, anksčiau paskelbusi planus parodyti prieštaringai vertinamą dokumentinį filmą.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbta nuotraukų, kuriose matyti, kad sprogus sviediniui buvo nesmarkiai apgadintas pastato fasadas ir ant jo pakabintas televizijos logotipas.

„Per įvykį niekas nenukentėjo. Įvykis kvalifikuojamas kaip teroro aktas. Sostinėje pradėta speciali policijos operacija šauliui sulaikyti“, – nurodė Kijevo policija.

Pareigūnai apie 3 val. 40 min. vietos (ir Lietuvos) laiku gavo pranešimą, kad Ševčenkos rajone vietos gyventojai išgirdo trenksmą, panašų į sprogimą. Į įvykio vietą buvo pasiųsti policijos tyrėjų, sprogmenų ekspertų, kinologų su šunimis ir patrulių.

„Atvykę pagal iškvietimą policininkai rado apgadintą pastato fasadą ir apsupo teritoriją aplink nusikaltimo vietą. Dirbant buvo rastas iššautas granatsvaidžio vamzdis. Jis bus nusiųstas atlikti ekspertizę“, – sakoma policijos pranešime.

Pareigūnai aiškinasi galimus atakos motyvus. Incidentą tiria Ukrainos saugumo tarnyba (SBU).

Televizijos generalinis direktorius Jehoras Benkendorfas savo pareiškimu paragino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį „nedelsiant pasmerkti nusikalstamus veiksmus“ prieš „112 Ukraina“.

„Privalote aiškiai ir ryžtingai pareikšti, kad Ukrainoje niekas neturėtų naudoti jėgos prieš žiniasklaidą“, – rašo J. Benkendorfas.

Kaip praneša naujienų agentūra „Unian“, aktyvistai vėliau šeštadienį prie šios televizijos pastato ketino surengti protesto akciją dėl jos planų parodyti Oliverio Stone'o (Oliverio Stouno) dokumentinį filmą „Atskleisti Ukrainą“ (Revealing Ukraine“), kurio pagrindinis komentatorius yra prorusiškų pažiūrų politikas ir oligarchas Viktoras Medvedčukas, palaikantis glaudžius ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tarp šio filmo epizodų yra ir pokalbis su Kremliaus vadovu.

Be to, televizija „112 Ukraina“, kaip ir kanalai „NewsOne“ ir ZIK, priklauso įstatymų leidėjui Tarasui Kozakui, Aukščiausioje Radoje atstovaujančiam prorusiškai partijai „Opozicijos blokas“ ir, kaip manoma, palaikančiam glaudžius ryšius su V. Medvedčuku.

Artėjant kitą savaitę vyksiantiems pirmalaikiams Ukrainos parlamento rinkimams T. Kozakas yra įtrauktas į bloko „Opozicijos platforma – Už gyvybę“ kandidatų pirmąjį dešimtuką.

Kijevo pajėgos nuo 2014 metų yra įsitraukusios į karą su Maskvos remiamais separatistais, įsitvirtinusiais šalies rytinėje dalyje.

Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka ketvirtadienį sakė, kad „112 Ukraina“ planuojama rodyti S. Oliverio juosta yra „Rusijos propagandos filmas“. Jis pridūrė, kad visi, susiję su šia planuojama transliacija, bus iškviesti apklausai.

Penktadienį „112 Ukraine“ perspėjo, kad jos darbuotojai dėl šio dokumentinio filmo iš radikalių organizacijų sulaukė „tiesioginių grasinimų fiziškai susidoroti“.

Televizija dabar jau atšaukė šią transliaciją ir nurodė, kad taip pasielgė siekdama išvengti galimų sankcijų ir baudžiamojo persekiojimo.

GALERIJA

  • Kijeve į televizijos pastatą iššautas raketinio granatsvaidžio sviedinys
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

O tie 'atbėgėliai' dar į mūsų Seimą nešaudo kad apie juos per mažai šokinėjam?

Anonimas

Ir dar Putinas nori svesti pergale Lietuvoj.Juk svenciat jau Ukrainoj.

an

paleido navalna tai jis vel busavoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS