Šiaurės Korėjos lyderis labai patenkintas naujausiu raketų bandymu | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIS LABAI PATENKINTAS NAUJAUSIU RAKETŲ BANDYMU

Šiaurės Korėja penktadienį paskelbė, kad ketvirtadienį įvykdytas raketų paleidimo įrenginių testavimas buvo sėkmingas.

Teigta, kad raketų paleidimas įrodė sistemos, sukurtos „su ypatingu pajėgumu visiškai sunaikinti“ priešo taikinius, tobulumą, rašė Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos priemonės.

Pchenjano išplatintame pareiškime teigiama, kad ketvirtadienį buvo sėkmingai įvykdytas dviejų „labai didelių“ raketų paleidimo įrenginių išbandymas. Tai dar vienas raketų bandymas šiais metais, įvykdytas deryboms su JAV dėl branduolinio ginklavimosi atsidūrus aklavietėje.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas teigė esąs labai patenkintas pastaruoju bandymu ir pasveikino prie testavimo prisidėjusius mokslininkus, informavo KCNA naujienų agentūra.

Seulas taip pat patvirtino, kad netoli Pietų Korėjos rytinės pakrantės ketvirtadienį į jūrą nusileido dvi trumpojo nuotolio raketos.

Dvi raketos buvo paleistos per kelias minutes viena po kitos iš vakarinės Pietų Pchenjano provincijos, pareiškė Pietų Korėjos karinių pajėgų atstovai, patikinę, kad stebi padėtį.

Du objektai nuskrido 370 km išilgai Korėjos pusiasalio ir nukrito į jūrą, didžiausias aukštis, į kurį jiems pavyko pakilti, buvo 90 km. Karinės pajėgos nepatikslino, kokio tipo buvo šios raketos.

Pietų Korėjos Nacionalinio saugumo taryba sušaukė skubų susitikimą ir pareiškė stiprų susirūpinimą, pranešė „Yonhap“ naujienų agentūra.

Japonijos premjeras Shinzo Abe griežtai pasmerkė raketų paleidimą. Jo vyriausybė spėja, kad paleistos buvo trumpojo nuotolio balistinės raketos, pranešė „Kyodo News“.

Pastaruoju metu Šiaurės Korėja ne kartą pažeidė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuria valstybei draudžiama paleisti balistines raketas. Spalio 2 dieną Pchenjanas iš povandeninio laivo paleido, kaip manoma, balistinę raketą.  

Pastarasis bandymas atliktas Šiaurės Korėjai pareiškus nepasitenkinimą branduolinių derybų su JAV tempu.

Spalio pradžioje Šiaurės Korėjos ir JAV atstovai susitiko Stokholme, tačiau darbo susitikimas neatnešė situaciją keičiančių rezultatų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas birželio pabaigoje susitiko su Kim Jong Unu Šiaurės ir Pietų Korėjas skiriančioje demilitarizuotoje zonoje – tąkart jiems pavyko susitarti atnaujinti derybas dėl Pchenjano branduolinio ginklavimosi programos.

D. Trumpas siekia visiško Korėjos pusiasalio branduolinio nusiginklavimo, o Pchenjanas jį spaudžia atšaukti griežtas ekonomines sankcijas. Tačiau derybų procesas šiuo metu stovi vietoje. O Kim Jong Unas pastaruoju laikotarpiu pakartotinai paleido testuojamų balistinių raketų.

GALERIJA

  • Šiaurės Korėjos lyderis labai patenkintas naujausiu raketų bandymu
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Kažkaip keista čia viskas... :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS