Kinija yra labai susirūpinusi dėl Izraelio ir „Hamas“ konflikto | KaunoDiena.lt

KINIJA YRA LABAI SUSIRŪPINUSI DĖL IZRAELIO IR „HAMAS“ KONFLIKTO

  • 2

Kinijos pasiuntinys Artimuosiuose Rytuose Zhai Junas (Džai Džunas) per pokalbį telefonu su Izraelio pareigūnu pareiškė, kad jo šalis yra labai susirūpinusi dėl aštrėjančio Izraelio ir „Hamas“ konflikto, pranešė Pekino užsienio reikalų ministerija.

„Kinija yra labai susirūpinusi dėl didėjančios įtampos ir smurto tarp Izraelio ir Palestinos ir liūdi dėl civilių aukų“, – sakė Zhai Junas Izraelio užsienio reikalų ministerijos pareigūnui Rafaeliui Harpazui (Rafaeliui Harpasui), teigiama ministerijos pranešime.

Pekinas „smerkia žalą, padarytą nekaltiems civiliams gyventojams, ir ragina kuo greičiau nutraukti ugnį ir smurtą, taip pat atnaujinti taikos derybas, grindžiamas dviejų valstybių sprendimu, kad būtų sustiprintas abiejų pusių žmonių pasitikėjimas siekiant taikos“, teigė Zhai Junas.

„Kinija neturi savanaudiškų interesų palestiniečių klausimu ir visada buvo taikos, sąžiningumo ir teisingumo pusėje“, – pridūrė jis.

„Kinija nuoširdžiai tikisi, kad Izraelis ir Palestina galės taikiai sugyventi, ir yra pasirengusi bendradarbiauti su tarptautine bendruomene skatindama taikos derybas ir sudarydama sąlygas taikai įgyvendinti“, – tęsė jis.

Pekinas ketvirtadienį pranešė, kad per Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ konfliktą žuvo trys jo piliečiai ir keli buvo sužeisti. Su dar dviem kinais nepavyko susisiekti.

Per atskirą pokalbį su palestiniečių pareigūnu Zhai Junas sakė, kad Kinija yra „labai susirūpinusi dėl labai pablogėjusios saugumo ir humanitarinės padėties Palestinoje“, sakoma trečiadienį paskelbtame Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Svarbiausi prioritetai – nedelsiant nutraukti ugnį ir apsaugoti civilius gyventojus“, – cituojamas Zhai Junas.

Šeštadienį „Hamas“ kovotojai per netikėtą išpuolį Izraelyje nužudė 1 200 žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė apie 150 įkaitų. Izraelis atsakė šešias dienas vykdydamas oro ir artilerijos smūgius į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože, kurie pareikalavo daugiau kaip 1 350 žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Kas gali tikėti komunistinės Kinijos užuojauta, kai patys dešimtis milijonų saviškių išžudė

Pagarba Kinijai

Kinija - dora ir išmintinga šalis, niekada nesikiša į kitų šalių vidaus reikalus ir visada gyna teisybę. Pagarba!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS