Kinijoje nustatyti 67 nauji COVID-19 atvejai | KaunoDiena.lt

KINIJOJE NUSTATYTI 67 NAUJI COVID-19 ATVEJAI

Kinijoje per pastarąją parą nustatyti 67 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o Pekine susiklostė „sudėtinga“ padėtis, pranešė Sveikatos apsaugos komitetas.

Iš visų aktyvių atvejų 10 yra „įvežtiniai“, o likę 39 užregistruoti šalies viduje: 36 Pekine ir trys – Hubėjaus provincijoje. Nė vienas pacientas nemirė.

Per ankstesnę parą šalyje buvo nustatyti užregistruoti 66 nauji COVID-19 atvejai: 57 aktyvūs ir devyni besimptomiai.

Nuo praėjusių metų gruodžio Kinijoje koronavirusas pareikalavo 4 634 aukų, nustatyta 83 181 užsikrėtimo atvejis, iš jų 1 837 – įvežtiniai.

Kinijos žemyninei daliai nepriklausančiose teritorijose naujų susirgimų nenustatyta. Nuo epidemijos pradžios ten užregistruoti 1 597 COVID-19 pacientai: 1 109 Honkonge (keturi mirties atvejai) ir 45 Makao.

Pekine po ilgo pertrūkio antrą dieną iš eilės užfiksuoti 36 nauji COVID-19 atvejai. Pirmieji buvo nustatyti viename turguje sostinės Fengtajaus mikrorajone. Dėl nesugebėjimo užkirsti kelią naujam protrūkiui buvo atleistas iš pareigų šio rajono vadovo pavaduotojas Zhou Yuqingas (Džou Jučingas).

Pasak Pekino sveikatos apsaugos pareigūnų, „šuo metu padėtis ligos protrūkio prevencijos ir kontrolės srityje lieka itin sudėtinga“.

Jie pareikalavo „kuo greičiau nustatyti infekcijos šaltinį, veiksmingai blokuoti infekcijos plitimą ir ryžtingai sustabdyti epidemijos plitimą.“

Pirmadienį tarnybos pranešė, kad karantinas įvedamas dar daugiau kaip dešimtyje Pekino mikrorajonų, siekiant sustabdyti su maisto produktų turgumi siejamą COVID-19 protrūkį.

Miesto valdžios pareigūnas Li Junjie (Li Dzundzie) per spaudos konferenciją sakė, kad antrame didmeninės prekybos turguje šiaurės vakariniame Haidiano rajone buvo aptikta naujų COVID-19 atvejų, todėl šis turgus ir šalia esančios mokyklos bus uždarytos, o dešimtis kaimyninių bendruomenių turės laikytis karantino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS