Kinijoje pagyvenę pacientai, sergantys COVID-19, užpildė didžiųjų miestų ligoninių palatas | KaunoDiena.lt

KINIJOJE PAGYVENĘ PACIENTAI, SERGANTYS COVID-19, UŽPILDĖ DIDŽIŲJŲ MIESTŲ LIGONINIŲ PALATAS

Kinijai kovojant su didėjančiu COVID-19 atvejų skaičiumi, Pekinas ketvirtadienį pranešė, kad į didžiųjų šalies miestų ligoninių palatas plūsta pagyvenę pacientai.

Koronavirusas sparčiai plinta visoje šalyje, o valdžios institucijos tvirtina, kad nutraukus privalomąjį masinį testavimą, jo protrūkio masto neįmanoma nustatyti.

Didėjant susirgimų skaičiui Kinijoje, Vašingtonas paragino Pekiną pasidalyti duomenimis apie COVID-19 protrūkį, argumentuodamas, kad susirgimų skaičius turi įtakos visam pasauliui.

Vienoje Centrinės Kinijos ligoninės skubios pagalbos skyriuje ant neštuvų gulėjo koronavirusu užsikrėtęs pagyvenęs vyras, prijungtas prie kvėpavimo vamzdelių ir užklotas krūva antklodžių.

Čongčingo medicinos universiteto 1-osios filialo ligoninės paramedikas tvirtino, kad senolis yra gydomas nuo COVID-19, ir pridūrė, kad per dieną ligoninėje atsiduria daugiau nei 10 žmonių, iš kurių 80–90 proc. yra užsikrėtę koronavirusu.

„Dauguma jų – pagyvenę žmonės“, – sakė jis.

„Daugelio ligoninės darbuotojų [testai] taip pat teigiami, bet mes neturime kito pasirinkimo, kaip tik tęsti darbą“, – pridūrė jis.

Pranešama, kad milijonai vyresnio amžiaus žmonių visoje Kinijoje dar nėra visiškai paskiepyti, todėl baiminamasi, kad COVID-19 gali nusinešti daugelio pažeidžiamų asmenų gyvybes.

Tačiau Kinijai pakeitus mirties nuo viruso registravimo kriterijus, dauguma mirčių nebeįskaitomos į koronavirusinės infekcijos statistiką.

Anksčiau šį mėnesį Kinijos vyriausybė paskalbė, kad į mirčių COVID-19 statistiką bus įtraukti tik tie žmonės, kurie mirė tiesiogiai nuo viruso sukelto kvėpavimo nepakankamumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS