Kinijoje užsikrėtę koronavirusu mirė dar 47 žmonės | KaunoDiena.lt

KINIJOJE UŽSIKRĖTĘ KORONAVIRUSU MIRĖ DAR 47 ŽMONĖS

Kinija šeštadienį pranešė dar apie 47 naujuoju koronavirusu užsikrėtusių pacientų mirtį, tad bendras šio protrūkio aukų skaičius šalies žemyninėje dalyje padidėjo iki 2 835 žmonių.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija taip pat pranešė apie 427 nustatytus naujus užsikrėtimo atvejus, kurių buvo daugiau negu ankstesnę dieną. Nuo protrūkio pradžios pernai gruodį koronaviruso infekcija COVID-19 buvo diagnozuota 79 251 žmogui.

Per pastarąją parą vienas užsikrėtęs asmuo mirė Pekine, kitas – Henano provincijoje, o dar 45 mirė Hubėjaus provincijoje.

Visi, išskyrus keturis, nauji užsikrėtimo atvejai buvo užregistruoti Hubėjuje, įskaitant 420 žmonių, kuriems infekcija buvo diagnozuota provincijos sostinėje Uhane, tapusiame šio protrūkio pirminiu židiniu.

Penktadienį buvo skelbta apie 327 naujai užsikrėtusius žmones; šis skaičius buvo mažiausias per daugiau kaip mėnesio laikotarpį.

Pasaulio sveikatos organizacija anksčiau šią savaitę pažymėjo, kad šiuo metu per parą nustatomų naujų užsikrėtimo koronavirusu skaičius užsienyje yra didesnis negu Kinijoje.

Hubėjaus provincijoje jau ilgiau kaip mėnesį taiko griežtą karantiną 56 mln. žmonių, o visoje šalyje imamasi precedento neturinčių pastangų protrūkiui sustabdyti.

Pareigūnai sako, kad šalis padarė pažangą kovoje su virusu SARS-CoV-2, bet suvaržymai lieka galioti, įskaitant mokyklų uždarymą. Kita vertu, kai kurios įmonės pamažu jau atnaujina darbą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

aaa

Patis paleido ta virusa dar sliepe

...

Kur labiausiai paplitęs 5G, ten ir šis virusas klesti. (Iranas 5G savo karinei pramonei naudoja).

Anonimas

Pati šalis užsiteršus.Per pramone gamyklas. Užterštas oras ant tiek kad vienas kita sunkiai įžvelgia. O dauginasi ir dar kaip dauginasi. .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS