Policijos vadas: kovai su P. Escobaru pasitelkdavome egzorcizmą ir maldas | KaunoDiena.lt

POLICIJOS VADAS: KOVAI SU P. ESCOBARU PASITELKDAVOME EGZORCIZMĄ IR MALDAS

Kolumbijos policijos viršininkas teigia, kad jis ir kiti pareigūnai, kovodami su nusikalstamumu ir galingiausiais šalies nusikaltėliais, įskaitant narkotikų kartelio lyderį Pablo Escobarą (Pablą Eskobarą), yra pasitelkę egzorcizmo praktiką ir maldas.

Šeštadienį savo kabinete, pilname kryžių, Mergelės Marijos atvaizdų ir kitų katalikiškų simbolių, kalbėdamas su vietos žiniasklaida generolas Henry Sanabria (Henris Sanabrija) sakė, kad šie religiniai papročiai padėjo policijai per pastaruosius 50 ginkluoto konflikto metų.

Kaip pavyzdį jis paminėjo policijos operacijas, per kurias buvo nužudyti P. Escobaras, Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) sukilėlių aukšto rango vadas Alfonso Cano (Alfonsas Kanas) ir jo dešinioji ranka Mono Jojoy (Monas Chochojus). Jie buvo nukauti atitinkamai 1993, 2011 ir 2010 metais.

Velnias tikrai egzistuoja. Aš jį mačiau. Aš jį jaučiau.

„Velnias tikrai egzistuoja. Aš jį mačiau. Aš jį jaučiau“, – duodamas interviu žurnalui „Semana“ sakė H. Sanabria, persižegnodamas kiekvieną kartą minint velnią.

Jo teigimu, nusikaltėliai naudodavo raganavimą. Per vieną operaciją, anot generolo, policijos pareigūnui pavyko nužudyti vieną iš nusikaltėlių vienu metu šaudant ir meldžiantis.

Pasaulietiškoje ir katalikiškas tradicijas puoselėjančioje Kolumbijoje jo pareiškimai sukėlė aršias diskusijas socialiniuose tinkluose.

Tačiau šalies prezidentas Gustavo Petro (Gustavas Petras) neišreiškė susirūpinimo.

„Žinome generolo įsitikinimus, bet stengiamės užtikrinti, kad jie neturėtų įtakos taisyklėms, tai labai paprasta, – sakė jis. – Manau, kad, kiek mums žinoma, jis jų paiso.“

Ankstesni policijos viršininko pareiškimai taip pat sukėlė ginčų.

H. Sanabria pasisakė prieš abortus, kurie Kolumbijoje yra legalūs iki 24 nėštumo savaitės, ir prieš prezervatyvų naudojimą.

Praėjusį spalį jis Heloviną pavadino šėtoniška švente, o jo tviterio žinutė kovo 8-ąją minimos Moters dienos proga buvo apkaltinta seksizmu.

„Moters žavesys daro jos vyrą laimingą, ir jei ji protinga, tas žavesys išlieka. Santūri moteris yra Viešpaties dovana“, – rašė jis.

GALERIJA

  • P. Escobaras su žmona ir sūnumi.
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS