Koronavirusas neaplenkė įžymybių ir aukštų pareigūnų | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS NEAPLENKĖ ĮŽYMYBIŲ IR AUKŠTŲ PAREIGŪNŲ

Per pasaulį žygiuojantis naujasis koronavirusas neaplenkė įžymybių ir aukštų pareigūnų.

Pavyzdžiui, ketvirtadienį paaiškėjo, kad Holivudo superžvaigždei Tomui Hanksui (Tomui Henksui) ir jo žmonai Ritai Wilson (Ritai Vilson), kurie vieši Australijoje dėl aktoriaus kino projekto, testais nustatytas naujasis koronavirusas.

63 metų T. Hanksas ir jo bendraamžė žmona yra izoliuoti ligoninėje Gold Kouste Rytų Australijoje, paskelbė Kvynslando valstijos sveikatos apsaugos pareigūnai.

„Labas, žmonės, Rita ir aš esame čia, Australijoje. Pasijutome truputį pavargę, tarsi būtume persišaldę, buvo kūno skausmų, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė T. Hanksas. – Mums buvo atlikti testai dėl koronaviruso ir jų [rezultatai] buvo teigiami.“

„Mes, Hanksai, būsim tikrinami testais, stebimi ir izoliuoti tiek, kiek reikės dėl visuomenės sveikatos ir saugumo“, – pridūrė JAV aktorius.

Trečiadienį pranešta, kad COVID-19 diagnozuotas 25 metų italų futbolininkui, „Juventus“ žaidėjui Daniele Rugani (Danielei Ruganiui).

Kaip remdamasis komanda pranešė JAV laikraštis „The New York Times“, D. Rugani jokie simptomai nepasireiškė, tačiau visiems komandos nariams taikomas karantinas.

Koronavirusas diagnozuotas ir futbolo klubų „Olympiacos“ Graikijoje bei „Nottingham Forest“ Anglijoje savininkui Evangelui Marinakiui (Evangelos Marinakis). Kai kuriems žaidėjams, bendravusiems su E. Marinakiu, paskelbtas dviejų savaičių karantinas.

Virusas plinta ir tarp valstybių pareigūnų.

Daugiausiai jų užsikrėtė Irane, kuris epidemiologiniu požiūriu yra tarp blogiausioje padėtyje esančių valstybių. Čia virusas nustatytas sveikatos apsaugos viceministrui Irajui Harirchi (Iradžui Harirčiui), parlamento Nacionalinio saugumo ir užsienio politikos komiteto pirmininkui Mojtabai Zolnourui (Modžtabai Zolnurui), viceprezidentei moterų ir šeimos reikalams Masoumeh Ebtekar (Masumeh Ebtekar).

Irano naujienų agentūros „Fars“ duomenimis, naujuoju virusu taip pat užsikrėtė kultūros paveldo ir turizmo ministras Ali Asgharas Mounesanas (Ali Asgaras Munesanas), prekybos ministras Reza Rahmani (Reza Rahmanis) ir pirmasis viceprezidentas Eshaqas Jahangiri (Eshakas Džahangiris).

Irane nuo koronaviruso mirė Seyyedas Mohammadas Mirmohammadi (Sejedas Mohamadas Mirmohamadis) iš Tikslingumo tarybos, patarinėjančios aukščiausiajam šalies lyderiui ajatolai Ali Khamenei (Ali Chamenėjui).

Jungtinės Karalystės parlamento narė, sveikatos apsaugos sekretoriaus pavaduotoja Nadine Dorries (Nadin Doris) antradienį pranešė, kad jai buvo patvirtintas koronavirusas.

„Galiu patvirtinti, kad man nustatytas koronavirusas... ir aš izoliavausi namuose“, – nurodė konservatorė.

Praeitą savaitę prancūzų radijas pranešė, kad serga šalies kultūros ministras Franckas Riesteris (Frankas Risteris), kuris taip pat gydosi namuose.

Italijos valstybinė televizija „Rai“ sekmadienį pranešė, kad naujuoju koronavirusu užsikrėtė dar vienas gubernatorius – Pjemonto regiono vadovas Alberto Cirio (Albertas Čirijas).

Šeštadienį Lacijaus regiono, kuriam priklauso ir Roma, gubernatorius pareiškė, kad laikysis karantino, nes jam buvo diagnozuotas šis užkratas.

Ispanijos lygių galimybių ministrei Irene Montero (Irenei Montero) taip pat diagnozuotas koronavirusas; ji izoliuota kartu su savo partneriu, vicepremjeru ir kraštutinių kairiųjų partijos „Mes galime“ („Podemos“) lyderiu Pablo Iglesias (Pablu Iglesiju), ketvirtadienį pranešė vyriausybė.  

„Ministrė jaučiasi gerai. Atsižvelgiant į situaciją, antrajam vicepremjerui Pablo Iglesias taip pat taikomas karantinas“, – rašoma vyriausybės išplatintame pranešime. 

„Šiandien visiems vyriausybės nariams bus atlikti tyrimai“, – priduriama jame. Tyrimų rezultatus žadama paskelbti vėliau ketvirtadienį.

Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas paskelbė, kad kovo 12 dieną pasaulyje buvo užregistruota daugiau kaip 126 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir daugiau kaip 4,6 tūkst. mirties atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS