Kremlius: Europai nederėtų kaltinti Rusijos dėl „visų bėdų“ | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: EUROPAI NEDERĖTŲ KALTINTI RUSIJOS DĖL „VISŲ BĖDŲ“

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Europa neturėtų kaltinti Rusijos dėl „visų bėdų“, tarp Maskvos ir Vakarų tvyrant įtampai dėl Ukrainos ir migrantų krizės Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje. 

„Rusija suinteresuota, kad visi Europoje pagaliau atsikvošėtų ir liautųsi laikyti Rusiją kalta dėl visų bėdų“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis pridūrė, kad užuot kaltinusi Rusiją, Europa turėtų sutelkti dėmesį į „dabar ją dusinančių problemų šaltinius“.

D. Peskovas tai pareiškė Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) trečiadienį įspėjus Rusiją nesiimti „karinių avantiūrų“ prie Ukrainos ir Europos Sąjungos narės Lenkijos sienų.

„Britanijoje pastaruoju metu daug isteriškų publikacijų. Deja, žurnalistai mažiau nei paprastai vadovaujasi blaiviu protu nušviesdami įvykius, įskaitant tai, kas vyksta Vidurio ir Rytų Europoje“, – sakė Kremliaus atstovas.  

„Jokių hibridinių karų Rusija nekariauja“, – pabrėžė jis.

NATO ir Vakarų vyriausybės pasmerkė Rusijos pajėgų telkimą pasienyje su Ukraina, kuri nuo 2014 metų šalies rytuose kovoja su Maskvos palaikomais separatistais.

Kijevas ketvirtadienį pareiškė siekiantis daugiau karinės pagalbos iš Vakarų.

„Rusijos agresyvumas pastarosiomis savaitėmis smarkiai padidėjo“, – spaudos konferencijoje sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. 

Jis pridūrė, kad Kijevas veda derybas su Vakarais dėl „papildomos gynybai skirtos ginkluotės tiekimo“.

Vėliau ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kreipsis į susitikimo Užsienio reikalų ministerijoje dalyvius ir išsakys „detalesnių“ komentarų, nurodė D. Peskovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

EUROPA PADARĖ GRUBIĄ KLAIDĄ

Po antro pasaulinio karo nereikėjo JAV teroristų, aplamai, įsileisti į Europą. Šiandien Europa galėtų turėti SAVO, Europinį karinį bloką ir gyventi taip, kai patys norėtų, o ne būtų šokdinami teroristais iš už Atlanto.

o

sedeti tretu ir 1 ir 2 pagal uzdarbi ======

Tt

Kaltinti jau nereikėtų - jau turėtų sėdėti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS