Kremlius ieško atpirkimo ožių už pralaimėjimus Ukrainoje: baudžia savo karinių pajėgų vadus | KaunoDiena.lt

KREMLIUS IEŠKO ATPIRKIMO OŽIŲ UŽ PRALAIMĖJIMUS UKRAINOJE: BAUDŽIA SAVO KARINIŲ PAJĖGŲ VADUS

  • 0

Kremlius ieško, kas atsakys už karinius pralaimėjimus Ukrainoje, todėl baudžia savo karinių pajėgų vadus. Jie atleidžiami ir suimami, praneša UNIAN.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Per karą Ukrainoje Rusijos okupacinės pajėgos neįvykdė nė vienos strateginių užduočių, kurias savo kalboje vasario 23-ąją įvardijo Vladimiras Putinas. „Nenugalima ir legendinė“ kariuomenė pasirodė esanti žudikų kariuomenė, kurioje – plėšikai, prievartautojai ir bailiai, vadovaujami vidutinybių ir vagių. Savo nekompetentingumu Rusijos karinis elitas pranoko visus pasaulio bendruomenės lūkesčius. Teigiama, kad Kremliaus valdžia, siekdama „sumažinti būsimos politinės ir baudžiamosios atsakomybės pasekmes, dėl visų nesėkmių ir pralaimėjimų stengiasi kaltinti dalinių vadus. Rusijos vadovybė pradėjo ieškoti kaltųjų remdamasi „geriausiomis stalininėmis tradicijomis“, – rašoma pranešime.

83-ioji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Juodosios jūros laivyno vadas viceadmirolas Igoris Osipovas buvo nušalintas nuo pareigų ir suimtas už Rusijos kreiserio „Moskva“ praradimą. Tyrimo veiksmai buvo pradėti ir prieš pirmąjį jo pavaduotoją viceadmirolą Sergejų Pinčuką.

Vladislavas Ershovas, vadovavęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų šeštajai armijai, buvo nušalintas nuo pareigų dėl precedento neturinčių personalo, ginklų ir karinės technikos nuostolių.

Dėl ​​tų pačių priežasčių buvo nušalintas ir pirmosios Vakarų karinės apygardos tankų armijos vadas generolas leitenantas Sergejus Kiselis. „Aukščiausios vadovybės nurodymu“ generolas siuntė šauktinius vykdyti baudžiamųjų operacijų Ukrainos teritorijoje.

Dėl nepatenkinamų pavestų užduočių vykdymo rezultatų generolas majoras Arkadijus Marzojevas buvo atleistas iš Krymo pietinės karinės apygardos 22-ojo armijos korpuso vado pareigų. Pasak UNIAN, be to, iš pareigų buvo nušalintas 103-iosios atskiros logistikos brigados vadas pulkininkas Michailas Ponomarevas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, karo nusikaltimai, kaltieji
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS