Kremlius: Pergalės dienos renginiai Mariupolyje neplanuojami | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: PERGALĖS DIENOS RENGINIAI MARIUPOLYJE NEPLANUOJAMI

Kremlius penktadienį pareiškė, kad Ukrainos Mariupolyje – strateginiame uostamiestyje, kurį praėjusį mėnesį Rusijos kariuomenė teigė perėmusi savo kontrolėn, Pergalės dienos šventės nebus.

Pergalės diena, kasmet švenčiama gegužės 9-ąją, Rusijoje yra simbolinė šventė, skirta sovietų pergalei Antrajame pasauliniame kare paminėti, ją lydi didžiulis karinis paradas Maskvoje ir mažesni renginiai Rusijos miestuose.

„Ateis laikas ir ten bus didelė šventė“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad oficialių vizitų tą dieną neplanuojama.

„Rusai ten tikrai bus, bus daug rusų gegužės 9-ąją, bet man nieko nežinoma apie kokią nors oficialią delegaciją“, – sakė D. Peskovas.

Septyniasdešimt antroji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Rusijos kariuomenė ištisas savaites apgulusi Mariupolį, manoma, šimtai žmonių žuvo šiame Pietryčių Ukrainos mieste, likusiame be maisto, vandens ar elektros. Milžiniškoje „Azovstal“ plieno gamykloje dar yra likę Ukrainos karių ir civilių, jie glaudžiasi sovietinių laikų požeminiuose tuneliuose. Rusijos kariuomenė paskelbė trijų dienų paliaubas plieno gamykloje nuo ketvirtadienio, kad civiliai galėtų išvykti, bet Ukraina teigia, kad Maskvos pajėgos sulaužė šį pažadą.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolis, Pergalės diena, renginiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS