Kurortinėje Maljorkos saloje per potvynį žuvo devyni žmonės | KaunoDiena.lt

KURORTINĖJE MALJORKOS SALOJE PER POTVYNĮ ŽUVO DEVYNI ŽMONĖS

  • 1

Ispanijos atostogų saloje Maljorkoje per staigų potvynį žuvo devyni žmonės, tarp jų du Didžiosios Britanijos piliečiai ir viena olandė, o dar keli dingo, trečiadienį pranešė pareigūnai ir gelbėjimo tarnybos.

Gelbėjimo tarnybos atstovė nurodė, kad tarp aukų yra du Britanijos ir viena Nyderlandų pilietė, bet kalbėdama apie vidurdienį ji negalėjo patvirtinti, ar kiti šeši dingę asmenys, apie kuriuos pranešė vietos žiniasklaida, vis dar nerasti.

Ispanijos televizijos parodytuose vaizdo įrašuose matyti smarkios srovės nešami automobiliai ir užlieti namai šioje Viduržemio jūros saloje. Potvynius Maljorkoje sukėlė vos kelias valandas pylusi smarki liūtis.

Vienas įvykių liudininkas pasakojo vietos laikraščiui turėjęs išlįsti per automobilio langą ir gelbėtis plaukte.

„Nuplaukiau per srovę 500 metrų, kol pasiekiau namą“, – dienraščiui „Diario de Mallorca“ pasakojo Manuelis Torrescusa (Manuelis Toreskusa).

„Buvau likęs beveik be drabužių, nes jie man plaukiant užsikabino už metalinės tvoros“, – pridūrė vyras.

Balearų salų greitosios pagalbos tarnyba savo „Tvitter“ žinute pranešė, kad žuvę žmonės rasti Sant Ljorens des Kardasaro, S'Iljoto ir Artos miesteliuose.

Sant Ljorens des Kardasaro mero pavaduotoja Antonia Bauza (Antonija Bausa) sakė patvirtino Ispanijos radijui, kad tarp žuvusiųjų yra du Britanijos piliečiai.

Ji pridūrė, kad tarp dingusiųjų taip pat esama britų.

Perspėjimai Ibisai ir Formenterai

Ispanijos meteorologijos biuras nurodė, kad dabar didelis pavojus gresia kaimyninėms Ibisos ir Formenteros saloms, prie kurių slenka liūčių ir audrų juosta.

Maljorkoje labiausiai paveikta teritorija yra už 60 km į rytus nuo regiono sostinės – Maljorkos Palmos.

Gelbėtojai dingusių žmonių ieškojo visą naktį.

Iš Ispanijos žemyninės dalies buvo atsiųsta apie 100 papildomų gelbėjimo tarnybos darbuotojų, taip pat du sraigtasparniai, aštuonios transporto priemonės ir kinologų su šunimis, nurodė sukarinta gelbėjimo tarnyba.

Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas (Petras Sančesas) per „Twitter“ paskelbė savo „solidarumą ir palaikymą aukų artimiesiems ir draugams, taip pat visiems paveiktiems šio tragiško potvynio.“

Ispanų teniso superžvaigždė Rafaelis Nadalis, kilęs iš dabar potvynių nusiaubtos Maljorkos dalies, per „Instagram“ pranešė pasisiūlęs priimti evakuotis turėjusius žmones į savo sporto centrą ir teniso akademiją.

„Mūsų nuoširdžiausios užuojautos – smarkių potvynių San Ljorense aukų artimiesiems“, – rašė jis.

Daugelis potvynių nuniokotų vietų gyventojų naktį praleido sporto centruose.

Nelaimės zonoje esančios Manakoro ligoninės atstovė Maria Magdalena Ferrer (Marija Magdalena Ferer) sakė naujienų agentūrai AFP, žmonės, „kurie vakar buvo ligoninėje ir negalėjo grįžti namo“, pasiliko nakčiai šioje įstaigoje.

Atstovė pridūrė, kad į ligoninę paguldyti penki sužeisti žmonės, bet nė vieno jų būklė nebuvo sunki.

GALERIJA

  • Kurortinėje Maljorkos saloje per potvynį žuvo devyni žmonės
  • Kurortinėje Maljorkos saloje per potvynį žuvo devyni žmonės
  • Kurortinėje Maljorkos saloje per potvynį žuvo devyni žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

TIESIOGINĖ vėjo jėgainių PASEKMĖ: Gamtoje nieko nebūna nemokamo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS