Kyjivas: per Rusijos apšaudymą Rytų Ukrainoje žuvo 3 žmonės, dar 5 sužeisti | KaunoDiena.lt

KYJIVAS: PER RUSIJOS APŠAUDYMĄ RYTŲ UKRAINOJE ŽUVO 3 ŽMONĖS, DAR 5 SUŽEISTI

  • 0

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad per Rusijos pajėgų vykdomą apšaudymą Torecke, esančiame rytinėje Donecko srityje, žuvo trys žmonės ir dar penki buvo sužeisti.

Per beveik dvejus metus trunkančią Rusijos invaziją šioje srityje vyko didžiausi mūšiai, o pernai Kremlius pareiškė, kad aneksavo ją kartu su dar trimis rytinėmis ir pietinėmis teritorijomis.

„Dvi bombos pataikė į vieną iš Torecko kasyklų. Vienas žmogus žuvo, dar du buvo sužeisti. Dar dvi bombos pataikė į kitos kasyklos teritoriją. Du žmonės žuvo, trys buvo sužeisti“, – sakoma vidaus reikalų ministro Ihorio Klymenkos pareiškime socialiniuose tinkluose.

Jis sakė, kad pirmoji nukentėjusi kasykla buvo atjungta nuo elektros ir kad 32 kalnakasiai, kurie išpuolio metu buvo po žeme, buvo iškelti į paviršių.

I. Klymenko pridūrė, kad Rusijos smūgiai apgadino kasyklos administracinius pastatus ir įrangą, o policija tiria šį incidentą.

Nuo 2014 metų dalį Donecko srities, kuri garsėja savo anglių kasyklomis, iš dalies kontroliuoja Rusijos pajėgos arba jų įgaliotiniai.

Prieš Rusijos invaziją Torecke gyveno apie 31 tūkst. žmonių. Jis yra į šiaurę nuo Avdijivkos, kurią Rusijos pajėgos vis dar bando apsupti.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Donecko sritis, apšaudymas Rytų Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS