Lamanšo sąsiauryje susidūrė tanklaivis ir prekinis laivas | KaunoDiena.lt

LAMANŠO SĄSIAURYJE SUSIDŪRĖ TANKLAIVIS IR PREKINIS LAIVAS

  • 0

Tanklaivis, gabenantis 38 tūkst. tonų benzino, ir 220 metrų ilgio prekinis laivas šeštadienį susidūrė vandenyse tarp Prancūzijos ir Britanijos, bet apie nukentėjusius žmones arba išsiliejusius naftos produktus pranešimų nebuvo, nurodė pareigūnai.

„Nors abu laivai buvo apgadinti, vanduo į jų vidų neprasiveržė, taršos nėra, – nurodė Britanijos jūrų laivybos ir pakrančių apsaugos agentūra. – Niekas nebuvo sužeistas, jokie įgulų nariai nedingę.“

Po avarijos Duvro sąsiauryje, siauriausioje ir labai judrioje Lamanšo sąsiaurio dalyje, į nelaimės vietą buvo pasiųstas gelbėtojų sraigtasparnis ir laivų, bet įgulų evakuoti neprireikė.

„Padėtis valdoma, korpusas sveikas, taršos pavojaus arba pavojaus laivybai nėra“, – sakoma Prancūzijos laivybos pareigūnų „Twitter“ žinutėje.

Britanijos tarnybos informavo, kad tanklaivis „Seafrontier“, kurio įgulą sudaro 27 žmonės, plukdo 38 tūkst. tonų benzino.

Su prekiniu laivu „Huayang Endeavour“, valdomu 22 žmonių įgulos, jis susidūrė maždaug už 33 km į šiaurę nuo Prancūzijos Diunkerko uosto.

Laivų įgulas sudaro Kinijos ir Indijos piliečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS