Latvijoje ir Estijoje išaugo koronaviruso atvejų skaičius | KaunoDiena.lt

LATVIJOJE IR ESTIJOJE IŠAUGO KORONAVIRUSO ATVEJŲ SKAIČIUS

Latvijoje naujojo koronaviruso infekcija per pastarąją parą buvo patvirtinta 17 asmenų, o bendras nustatytų užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 197, antradienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras (SPKC).

Per pastarąją parą testai koronavirusui nustatyti buvo atlikti 1 692 žmnėms. Iki šiol šalyje patikrinti iš viso 6 806 žmonės.

Šiuo metu užsikrėtimų koronavirusu atvejų yra nustatyta visoje Latvijoje, bet daugiausiai jų identifikuota sostinėje Rygoje.

Kovo 13-ąją Latvijoje buvo paskelbta mėnesio trukmės ekstremali padėtis ir nustatyta griežtų suvaržymų, turinčių pažaboti pandeminio koronaviruso plitimą.

Estijoje infekuotųjų padaugėjo iki 369

Estijoje per pastarąją buvo patvirtinta dar 17 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, tad bendras asmenų, kuriems šalyje yra nustatyta infekcija COVID-19, skaičius išaugo iki 369, antradienį ryte pranešė Sveikatos apsaugos valdyba.

Šalyje iki šiol buvo atlikta 4 041 testų koronaviruso infekcijai nustatyti, iš jų 317 – per pastarąją parą.

Ukraina

Ukrainoje iki antradienio ryto nustatyti 84 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Trys iš infekuotųjų mirė, o dar vienas pacientas pasveiko ir buvo paleistas iš ligoninės, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė ministerija.

„Per parą užfiksuota 11 naujų [užsikrėtimo] atvejų“, – nurodė jos atstovai ir pridūrė, kad nuo šių metų pradžios iš viso buvo gauti 756 pranešimai apie įtariamus susirgimo COVID-19 atvejus.

Islandija

Islandijos sveikatos apsaugos institucijos antradienį pranešė, kad mirė vyresnė nei 70 metų pacientė, kuriai buvo diagnozuotas susirgimas COVID-19 – ji tapo pirmąja pandeminio koronaviruso auka šioje valstybėje.

Remiantis Islandijos nacionalinės universitetinės ligoninės pranešimu, ši islandė taip pat sirgo kita lėtine liga.

Tai yra pirmasis oficialiai patvirtintas mirties nuo koronaviruso atvejis šalyje.

Pasak vietos žiniasklaidos, praėjusios savaitės pradžioje taip pat mirė turistas australas, kuriam buvo diagnozuotas užkratas. Tačiau vyras turėjo ligai COVID-19 nebūdingų simptomų, o medikai dar nenustatė tikslios mirties priežasties.

Antradienį subarktinė sala valstybė pranešė apie 588 patvirtintus užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus.

Savaitgalį vyriausybė paskelbė apie virtinę naujų priemonių, skirtų užkirsti kelią infekcijos plitimui, įskaitant įmonių uždarymą ir didesnių nei 20 žmonių susibūrimų draudimą.

Islandijos universitetai ir vidurinės mokyklos yra uždarytos nuo kovo 16 dienos, tačiau pradinės mokyklos ir darželiai tebeveikia.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS