Latvijoje koronaviruso atvejų skaičius viršijo 220 | KaunoDiena.lt

LATVIJOJE KORONAVIRUSO ATVEJŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 220

Latvijoje COVID-19 per praėjusią parą nustatyta dar 24 žmonėms, o bendras šalyje užsikrėtusių asmenų skaičius dabar yra 221, trečiadienį pranešė Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Per praėjusią parą testai buvo atlikti 1 151 žmogui, kuriam buvo įtartas užsikrėtimas naujuoju koronavirusu. Bendrai Latvijoje jau patikrinti 7 957 žmonės.

Kol kas COVID-19 dažniausiai nustatomas palyginti jauno amžiaus žmonėms. Specialistų nuomone, tai rodo, kad epidemijos stadija tebėra pradinė.

Kaip anksčiau paaiškino Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiasis infektologas Uga Dumpis, „iš pradžių suserga jauni ir judrūs žmonės, o šie vėliau užkrečia pagyvenusius, namie sėdinčius žmones“.

Nuo kovo 13 dienos šalyje galioja ekstremali padėtis, kurios sąlygos numato virtinę suvaržymų viruso plitimui stabdyti. Ekstremali padėtis įvesta iki balandžio 14 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nepartinis

Lietuvoje tik užkrato pradžia, o jau pustrečio šimto užsikrėtusiųjų !Latvijoje anksčiau pradėjo sirgti ir mažesnis susirgusiųjų skaičius! Latviai, paskelbę karantiną, nesigabeno iš užkrėstųjų šalių virusuotųjų, Kai pas mus pilnu tempu tą daro! Bet nuo jų užsikrėtusiems ir susiurgusiems koronavirusu vyresniems kaip 60 ar 65 m. žmonėms išgyventi veryga šansą paliks "NATŪRALIAI Atrankai". Ot ir skirtumas nuo latvių!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS