Latvijoje – nauji COVID-19 sergamumo ir mirštamumo rekordai | KaunoDiena.lt

LATVIJOJE – NAUJI COVID-19 SERGAMUMO IR MIRŠTAMUMO REKORDAI

Latvijoje per praėjusią parą buvo nustatyti 259 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai ir mirė keturi anksčiau užsikrėtę žmonės, šeštadienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras, pažymėjęs, kad abu rodikliai yra didžiausi šalyje nuo protrūkio pradžios.

Centro duomenimis, viena koronaviruso auka priklausė 45–55 metų, o kitos trys – 80–90 metų amžiaus grupei.

Nuo epidemijos pradžios Latvijoje nustatyti 4 467 užsikrėtimo koronavirusu atvejai; 52 žmonės nuo šios ligos mirė, 1 357 pasveiko.

Kaip rodo Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos duomenys, per pastarąją parą šalyje buvo hospitalizuoti dar 27 COVID-19 pacientai, o 13 anksčiau susirgusių žmonių buvo išrašyti iš gydymo įstaigų.

Šiuo metu Latvijos ligoninėse gydomi 127 koronavirusu užsikrėtę žmonės, iš jų aštuonių būklė – sunki.

Sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė neseniai sakė, kad Latvijos ligoninėse yra iš viso 250 lovų COVID-19 pacientams gydyti. Jeigu hospitalizuojamų asmenų skaičius viršys turimų vietų skaičių, vyriausybės turės skubiai spręsti šį klausimą, pažymėjo ji.

Estijoje nustatyti 52 COVID-19 atvejai

Estijoje per praėjusią parą atlikus 1 335 pirminius testus buvo nustatyti 52 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, šeštadienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas.

Ankstesnę dieną šalyje fiksuoti 53 nauji COVID-19 atvejai.

Šeštadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 29 koronavirusu užsikrėtę pacientai, iš kurių trims buvo reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas. Keturi COVID-19 pacientai buvo išrašyti iš gydymo įstaigų.

Nuo protrūkio pradžios Estijoje nustatyta iš viso 4351 testais patvirtintas COVID-19 atvejis, 73 užsikrėtusieji mirė, 3 441 pasveiko.

Lenkijoje – 13,6 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Lenkijoje per pastarąją parą nustatyti 13 628 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat užfiksuotas per vieną dieną mirusių pacientų skaičius, epidemijai pareikalavus dar 179 žmonių gyvybių, šeštadienį sveikatos tarnybų informaciją citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Ankstesnę dieną Lenkijoje buvo patvirtinti 13 632 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai – didžiausias paros prieaugis nuo pandemijos pradžios,  nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tarp naujausių epidemijos aukų 29 žmonių mirtis tiesiogiai siejama su COVID-19 komplikacijomis, o kiti 150 pacientų taip pat sirgo gretutinėmis ligomis, sakoma ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Ankstesnis didžiausias koronavirusu užsikrėtusių pacientų paros mirštamumo rodiklis buvo nustatytas ketvirtadienį, kai buvo paskelbta apie 168 mirusius žmones.

Pasak pareigūnų, Lenkijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinti iš viso 241 946 koronavirusinės infekcijos atvejai ir mirė 4 351 užsikrėtęs žmogus.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šeštadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 11 496 COVID-19 pacientai, iš kurių 911 buvo reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iki šiol šalyje pasveiko 105 092 koronavirusine infekcija persirgę žmonės, iš jų 2 888 – per pastarąją parą, pridūrė ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bitė

gal jau laikas atsisakyti žodžio ,,rekordas" - juk kalbama apie susirgimus, mirtis - ar tai lenktynės: kurioje valstybėje greičiau ir daugiau susirgs ar numirs?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS