Latvijoje nustatyta užsikrėtimų Ugandoje atrasto koronaviruso variantu | KaunoDiena.lt

LATVIJOJE NUSTATYTA UŽSIKRĖTIMŲ UGANDOJE ATRASTO KORONAVIRUSO VARIANTU

Latvijoje nustatyta užsikrėtimo pandeminio koronaviruso variantu A.23.1, pirmąsyk aptiktu Ugandoje, atvejų, pirmadienį pranešė medikai.

Latvijos biomedicinos tyrimų ir studijų centro mokslo tarybos vadovas Janis Klovinis naujienų agentūrai BNS sakė, kad prieš dvi savaites ugandietiškas koronaviruso variantas buvo aptiktas trijuose iš 192 genetiškai ištirtų mėginių. Šią savaitę tokio varianto koronaviruso rasta keturiuose iš 96 tirtų mėginių. Visi jie susiję su pietvakariniu Liepojos uostamiesčiu, nurodė J. Klovinis

„Jau matome šio varianto gausėjimą. Duomenų apie COVID-19 (sukeliantį) virusą vis dar turima nedaug, bet ši atmaina laikoma potencialiai pavojinga, nes Ugandoje ji intensyviai plinta ir yra vyraujantis variantas. Ji taip pat plačiai išplitusi Jungtinėje Karalystėje“, – pridūrė ekspertas.

Pasak J. Klovinio, reikėtų imtis atsargumo priemonių, nes A.23.1 gali būti užkrečiamesnis negu pirminio varianto virusas.

A.23.1 skiriasi nuo kito koronaviruso, anksčiau pirmąkart atrasto Pietų Afrikoje. Pastarosios atmainos patogenas, taip pat laikomas užkrečiamesniu, Latvijoje dar nebuvo nustatytas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS