Latvijos pasieniečiai, siekdami sulaikyti migrantus, turėjo panaudoti šaunamuosius ginklus | KaunoDiena.lt

LATVIJOS PASIENIEČIAI, SIEKDAMI SULAIKYTI MIGRANTUS, TURĖJO PANAUDOTI ŠAUNAMUOSIUS GINKLUS

  • 6

Per pastarąsias dvi savaites Latvijos pasieniečiams antrąkart teko panaudoti šaunamuosius ginklus sulaikant nelegalius imigrantus, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Sekmadienį buvo sulaikyti penki Latvijos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirtę vyrai.

Atlikdami pasienio kontrolę, pasieniečiai pastebėjo nelegalaus sienos kirtimo požymių Silenės apylinkėse. Į asmenų paiešką taip pat buvo įtrauktas kinologas su tarnybiniu šunimi.

Silenės apylinkėse pasieniečiai sulaikė keturis Kongo ir vieną Senegalo pilietį. Jie nepakluso pasieniečių reikalavimams ir bandė pabėgti. Kad juos sulaikytų, pasieniečiai turėjo paleisti įspėjamuosius šūvius į orą.

Prieš dvejus metus iš Artimųjų Rytų ir Afrikos į Lenkiją, Latviją ir Lietuvą per Baltarusijos sieną pradėjo plūsti daugybė migrantų, siekiančių patekti į Europos Sąjungą.

Šalies valdžios institucijos mano, kad Baltarusijos autoritarinio vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimo bandymai išstumti migrantus per Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos sienas yra hibridinio karo, nukreipto prieš šias šalis, metodas.

Kaip pranešama, šiemet Latvijos sienos neleista kirsti iš viso 6 134 asmenims, o 292 asmenims leista atvykti dėl humanitarinių priežasčių.

Praėjusiais metais nuo bandymo nelegaliai kirsti sieną buvo sustabdyti 5 286 asmenys. 217 asmenų į Latviją buvo įleisti dėl humanitarinių priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

guminukem

savus galima ,o juos ne . kodel ?

tik

žverys laukiniai kerta sienas,o žmogus eina per patikros punktus ,kitoje vietoje dienos kirtimas yra baustinas,.

Kalt švino visiems potencialiems

diversantams nelegaliai kirtusiems sieną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS