Lavina Prancūzijos Alpėse nusinešė tris gyvybes | KaunoDiena.lt

LAVINA PRANCŪZIJOS ALPĖSE NUSINEŠĖ TRIS GYVYBES

  • 0

Prancūzijos Alpėse netoli sienos su Italija antradienį vėlyvojo sezono sniego lavina pražudė du slidininkus ir jų gidą, pranešė vietiniai pareigūnai.

Lavina smogė Albarono rajone, sakė naujienų agentūrai AFP gretimo Bonvalio prie Arko miesto meras Gabrielis Blancas (Gabrielis Blankas).

„Žinome iš patikimų šaltinių, kad buvo tik trys“ aukos, pridūrė G.Blancas, vietinei valdžiai pranešus, kad ieškoma dar daugiau nukentėjusiųjų.

Pasak mero, minėta trijulė keliavo „Col du Greffier“ (Klerko kaklelis) perėjos link. Priežastis, dėl kurios lavina nubloškė slidininkus ant uolėto gūbrio, nežinoma.

Savojos prefektūroje naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad lavina užgriuvo antradienį apie vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku) netoli vietovės vadinamos Col du Greffier. Gelbėjimo operacija baigta po pietų, prancūzų pareigūnai tvirtina, kad nukentėjusių skaičius yra galutinis.

Žiniasklaidoje minima, kad žuvo du vyrai ir viena moteris; jie visi buvo patyrę kalnų turistai, peržengę 30 metų amžiaus ribą, to paties regiono gyventojai.

Jie pradėjo kopti Valonė ledynu, nešdami slides ant nugaros, kai 2800 metrų aukštyje juos užklupo lavina, sakė vietinės policijas viršininkas Emmanuel Duboftas (Emanuelsi Diubofas).

Pasak jo, sniego blokas, apie tarp 100 ir 200 metrų pločio „parbloškė juos, jie trenkėsi į kelis uolėtus gūbrius“.

Netoliese buvęs kitas alpinistas iškvietė gelbėtojus.

Sniegas nepalaidojo nukentėjusiųjų, tad jų kūnai buvo greitai surasti ir sraigtasparniu nuvežti į laikiną lavoninę Bonvalyje prie Arko.

„Žmonės turėtų atidžia stebėti orų prognozes. Pastarąją savaitę gerokai pasnigo, dar esam daugiau vietų, kur galimos lavinos“, – sakė. E.Duboftas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS