Lėktuvo avarija Sibiro pietryčiuose: žuvo du žmonės, 33 sužeisti | KaunoDiena.lt

LĖKTUVO AVARIJA SIBIRO PIETRYČIUOSE: ŽUVO DU ŽMONĖS, 33 SUŽEISTI

  • 0

Rusijos Sibiro pietrytinėje Buriatijos respublikoje ketvirtadienį ryte leisdamasis nuriedėjo nuo tako ir užsidegė keleivinis lėktuvas, žuvo du įgulos nariai, o dar 33 žmonės buvo sužeisti, iš jų devyni – paguldyti į ligoninę, pranešė pareigūnai.

Reisu Ulan Udė–Nižneangarskas–Irkutskas skridęs lėktuvas An-24, skraidinęs 43 keleivius, leisdamasis Nižneangarske nuriedėjo nuo tūpimo tako, įsirėžė į techninį pastatą ir užsiliepsnojo.

Žuvo du žmonės – laivo įgulos kapitonas Vladimiras Kolominas ir borto mechanikas Olegas Bradanovas.

Visus keleivius pavyko išgelbėti. Iš jų 33 asmenys patyrė įvairių traumų, keturi buvo iš karto hospitalizuoti, du iš jų – vaikai.

„Hospitalizuoti dar penki žmonės. Diagnozės: apsinuodijimas degimo metu susidarančiomis medžiagomis, daugybiniai sumušimai, stiprus stresas. Iš viso dabar gydomi devyni nukentėjusieji“, -  vėliau ketvirtadienį paskelbė respublikos vadovo atstovas spaudai Aleksejus Fiševas savo paskyroje viename socialiniame tinkle.

Tarp lėktuvo keleivių buvo keturi vaikai. Traumų patyrusius nepilnamečius guldo į respublikinę klinikinę vaikų ligoninę Ulan Udė. Nižneangarsko rajono centrinėje ligoninėje dabar yra 13-metė ir 17-metis.

Dėl netinkamo lėktuvo nusileidimo iškelta baudžiamoji byla.

Remiantis interneto svetainės russianplanes.net duomenimis, incidentą patyręs lėktuvas nuo 1977 iki 1991 metų buvo naudojamas kaip skraidanti laboratorija. Lėktuvo techninės apžiūros pažymėjimas galiojo iki 2019 metų liepos 28 dienos.

GALERIJA

  • Lėktuvo avarija Sibiro pietryčiuose: žuvo du žmonės, 33 sužeisti
  • Lėktuvo avarija Sibiro pietryčiuose: žuvo du žmonės, 33 sužeisti
  • Lėktuvo avarija Sibiro pietryčiuose: žuvo du žmonės, 33 sužeisti
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS