Lenkijos pasienio apsauga suskaičiavo 3,9 mln. sienos kirtimo atvejų iš Ukrainos | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PASIENIO APSAUGA SUSKAIČIAVO 3,9 MLN. SIENOS KIRTIMO ATVEJŲ IŠ UKRAINOS

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Lenkijos pasienio apsauga suskaičiavo 3,9 mln. sienos kirtimo atvejų iš kaimyninės šalies. Antradienį į Lenkiją įvažiavo 22 100 žmonių, trečiadienį tviteryje pranešė pasieniečiai. Priešinga kryptimi – iš Lenkijos į Ukrainą – sieną kirto 21 300 asmenų.

Iš viso nuo karo pradžios vasario 24-ąją iš Lenkijos į Ukrainą įvažiavo 1,92 mln. žmonių. Tai daugiausiai Ukrainos piliečiai. Jie dažniausiai grįžta į teritorijas, kurias atsikovojo Ukrainos pajėgos.

Nėra oficialių duomenų, kiek karo pabėgėlių liko Lenkijoje ir kiek išvyko toliau į kitas ES šalis. Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis neseniai pareiškė, kad jo šalis priėmė daugiau kaip 2 mln. pabėgėlių iš Ukrainos.

Žvalgybos tarnybų koordinatoriaus atstovas Stanislawas Zarynas tuo tarpu pabrėžė, jog saugumo institucijos neturi duomenų, kad dėl pabėgėlių priėmimo būtų išaugęs nusikalstamumas. „Mes galime matyti, kad tai tėra pasakojimas, kurį mums nori parduoti rusų propaganda“, - sakė jis agentūrai PAP. Rusų sukurptų pranešimų tikslas esą yra sėti priešiškumą tarp lenkų ir ukrainiečių ir įtikinti lenkus, kad parama karo pabėgėliams pavojinga visuomenei.

Ukraina prieš Rusijos invaziją vasario 24 dieną turėjo daugiau kaip 44 mln. gyventojų. Lenkiją ir Ukrainą jungia daugiau kaip 500 km ilgio siena.

Gairės: Lenkija, Pabėgėliai, Ukrainos pabėgėliai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS