Lenkų lėktuvas dėl grasinimo susprogdinti bombą avariniu būdu nusileido Prahoje | KaunoDiena.lt

LENKŲ LĖKTUVAS DĖL GRASINIMO SUSPROGDINTI BOMBĄ AVARINIU BŪDU NUSILEIDO PRAHOJE

  • 0

Vienos Lenkijos užsakomųjų skrydžių bendrovės lėktuvas „Boeing 707“ penktadienį turėjo leistis Prahoje avariniu būdu, nes vienas keleivis pagrasino susprogdinti bombą, pranešė Čekijos pareigūnai.

„Vyras, grasinęs detonuoti sprogstamąjį užtaisą, yra Čekijos policijos rankose“, – per valstybinę Čekijos televiziją sakė šalies vidaus reikalų ministras Milanas Chovanecas.

„Tas vyras, kaip ir dauguma keleivių, yra lenkas“, – pridūrė jis, tačiau atsisakė nurodyti, ar policija tikrai lėktuve aptiko bombą.

Prahos oro eismo kontrolės atstovas Richardas Klima (Ričardas Klima) naujienų agentūrai AFP sakė, kad oro bendrovės „Enter Air“ lėktuvas, skridęs iš Ispanijos Las Palmaso miesto Kanarų salose į Varšuvą, gavus piloto prašymą, nusileido Prahoje.

"Buvo gautas pranešimas, kad lėktuve esantis asmuo turi sprogstamąjį užtaisą. Lėktuvas nusileido apie 21 val. (vietos, 22 val. Lietuvos laiku)", - penktadienio vakarą Lenkijos naujienų televizijai TVN24 sakė Ostravos mieste dirbanti lenkų konsulė Maria Kovacs (Marija Kovač). Pasak jos, evakuotiems keleiviams buvo ieškoma vietos apnakvydinti, o lėktuvą tikrino sprogmenų ekspertai.

M.Chovanecas sakė, kad iš lėktuvo buvo evakuota apie 160 keleivių. Orlaivis nusileido nebenaudojamame sename aerodrome netoli Prahos Vaclavo Havelo oro uosto. Ministras teigė, kad pavojaus nėra.

Anot M.Chovaneco, keleiviai naktį praleis Prahoje, laukdami, kol lėktuvas bus atidžiai patikrintas. Jie turėtų į Varšuvą išskristi šeštadienį ryte.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS