Libano valstybinė žiniasklaida: per Izraelio apšaudymus žuvo keturi žmonės | KaunoDiena.lt

LIBANO VALSTYBINĖ ŽINIASKLAIDA: PER IZRAELIO APŠAUDYMUS ŽUVO KETURI ŽMONĖS

  • 0

Libano valstybinė žiniasklaida antradienį pranešė, kad per Izraelio apšaudymus šalyje žuvo keturi žmonės, įskaitant du žurnalistus.

Libano Nacionalinė naujienų agentūra pranešė, jog „per priešo bombardavimą Tair Harfos rajone žuvo trys piliečiai – du žurnalistai ir dar vienas civilis“.

Libano televizija „Al-Mayadeen sakė“, kad „per Izraelio ataką žuvo korespondentė Farah Omar ir operatorius Rabihas Maamari (Rabihas Mamaris)".

Izraelio kariuomenė sakė besigilinanti į šio incidento detales.

Kiek anksčiau Libano Nacionalinė naujienų agentūra paskelbė, kad „priešo pajėgų lėktuvams atakavus gyvenamuosius namus Kfar Kiloje, žuvo 80 metų pilietė Laiqa Sarhan (Laika Sarhan) ir buvo sužeista jos anūkė“. Pasak agentūros, pastaroji yra Sirijos pilietė.

Šaltinis iš Mardžajuno ligoninės, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad septynmetės anūkės būklė yra sunki.

„Al-Mayadeen“ direktorius Ghassanas bin Jiddo (Gasanas bin Džidas) sakė, kad trečiasis kartu su dviem žurnalistais žuvęs civilis buvo kanalo bendradarbis.

„Tai buvo tiesioginė ataka, tai nebuvo atsitiktinumas“, – sakė Gh. bin Jiddo interviu kanalui, pažymėdamas, kad tai įvyko po to, kai Izraelio vyriausybė šį mėnesį priėmė sprendimą blokuoti prieigą prie „Al-Mayadeen“ interneto svetainės.

Nuo spalio 7-osios, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, žydų valstybės ir Libano pasienyje kasdien vyksta apsikeitimas ugnimi.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, Libano pusėje žuvo mažiausiai 95 žmonės, dauguma jų – „Hezbollah“ kovotojai, tačiau tarp aukų yra mažiausiai 14 civilių, iš kurių trys – žurnalistai.

Izraelio valdžios institucijų duomenimis, jo pusėje žuvo šeši kariai ir trys civiliai.

Spalio 13 dieną žuvo „Reuters“ žurnalistas Issamas Abdallah (Isamas Abdala), o dar šeši AFP, „Al Jazeera“ ir „Reuters“ žurnalistai buvo sužeisti, nušviesdami apsikeitimus ugnimi.

Libano valdžios institucijos apkaltino Izraelį esant už tai atsakingą. Izraelio kariuomenė pareiškė, kad tiria aplinkybes.

Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po netikėto palestiniečių islamistų grupuotės išpuolio Izraelyje spalio 7 dieną, kai žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių. Per Izraelio atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui jau žuvo daugiau kaip 13,3 tūkst. žmonių, nurodo „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS