Gazos ministerija: dėl Izraelio veiksmų žuvo 104 prie pagalbos sunkvežimių skubėję žmonės | KaunoDiena.lt

GAZOS MINISTERIJA: DĖL IZRAELIO VEIKSMŲ ŽUVO 104 PRIE PAGALBOS SUNKVEŽIMIŲ SKUBĖJĘ ŽMONĖS

  • 15

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad 104 žmonės žuvo ir daugiau kaip 750 buvo sužeisti Izraelio kariams šioje palestiniečių teritorijoje apšaudžius civilius gyventojus, susirinkusius į pagalbos skirstymo punktą.

Žuvusiųjų Gazos mieste skaičius išaugo iki 104, o dar 760 žmonių buvo sužeisti, Izraeliui šaudant į susirinkusius žmones prie vienos iš žiedinių sankryžų, sakė ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra).

Ankstesniuose pranešimuose buvo skelbiama apie 50 žuvusiųjų.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per beveik penkis karo mėnesius palestiniečių aukų Gazos Ruože skaičius viršijo 30 tūkstančių.

Minimas incidentas įvyko pagalbos agentūroms vis dažniau perspėjant dėl humanitarinės padėties Gazos Ruože, kur gresia badas.

Izraelio šaltiniai ketvirtadienį patvirtino, kad Izraelio kariai šaudė į palestiniečius, kurie skubėjo link pagalbos sunkvežimių, o vienas iš jų teigė, kad pajėgos manė, jog minia jiems „kėlė grėsmę“.

„Minia priartėjo prie pajėgų taip, kad kėlė grėsmę kariams, ir šie į grėsmę atsakė koviniu šaudymu“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Izraelio šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, nes nebuvo įgaliotas kalbėti apie incidentą.

Gazos miesto ligoninės „al Shifa“ skubios pagalbos skyriaus direktorius Amjad Aliwa (Amdžadas Aliva) anksčiau teigė, kad ketvirtadienį civilių gyventojų žuvo dėl izraeliečių šaudymo į minią, kai pagalbos sunkvežimiai į miestą atvežė labai reikalingų maisto produktų.

Anksčiau „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad ligoninėje „al Shifa“ kai kurie vaikai mirė „dėl prastos mitybos, dehidratacijos ir plačiai paplitusio bado“.

Baisios, anot humanitarinių grupių, padėties šioje teritorijoje akivaizdoje šalys tarpininkės teigia, kad Izraelio ir „Hamas“ kovotojų susitarimas dėl paliaubų gali būti pasiektas jau artimiausiomis dienomis.

Susirūpinus Baltiesiems rūmams, JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija svarsto galimybę skraidinti pagalbą į Gazos Ruožą oru, pranešė JAV naujienų svetainė „Axios“.

Karą sukėlė precedento neturintis „Hamas“ spalio 7-osios išpuolis prieš Pietų Izraelį, kai žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo Izraelio duomenys.

Po šio išpuolio Izraelis pažadėjo sunaikinti nuo 2007 metų Gazos Ruožą valdantį „Hamas“. Izraelio kariuomenės duomenimis, nuo spalio pabaigoje prasidėjusių antžeminių operacijų Gazos Ruože pradžios žuvo 242 kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

siaips

Apie ką jus čia??? Tie visi 800 žmonių kurie bėgo ir buvo šaudomi i nugara buvo Hamas teroristai, ir jie turėjo būti sušaudyti kad nevykdytu teroristiniu išpuoliu, nes mes ginamės – taip skelbtu žydu valstybe apie ši įvykį. Toks elgęsis parodo kokia bjauri tauta yra žydai. Jei žydu pinigais yra nupirkta pasaulio žiniasklaida, visa virtinė valstybių ir jie tyli kad žydai vykdo tautos genocidą ir okupuoja ne savo žemes tai nereiškia kad žmonės yra tokie patiklus ir žydai liks pagarboje, šiandien ir ateityje. Šlykšti tauta visomis prasmėmis.

Paprastas reikalas

Lygiai tiek žydžių nužudys Vilniuje. Pradės nuo Austėjos ir jis vaikų. Kitaip nebus. Kitaip teisingumo nepasieksi. Bėgs iš Lietyvos? Ras visur. Be jokio gailesčio ir teismų. Naikinti tikrai bus kam. Per daug tų žydžių atšliaužė į Lietuvą. Tokio kiekio šlamšto mums nereikia. Duota vieta Izraelyje, ir stumti jas kuo greičiau iš Luetuvos. Kokį tūkstantį jų nužudys, kitos pačios pabėgs .

Anonimas

Jokios pagalbos ir paramos paletiniečiams, jokių atvertų vartų ir įstaigų durų žmonėms kurie gyvena baisiomos sąlygomis. Kokio lygio veidmainystė? Tai jau seniai matoma, net nebandoma teisintis. Tik propoganda transliuoja kaip viskas gražu, pagražinamas net karas, kur realybėje murzini, sušalę ir sunkiai sužaloti žmonės. Nei vienas eilinis žmogus iš karo nieko nelaimėjo tik viską prarado, nesvarbu kurioje pusėje. Didžiausias žmonijos nuopolis gyvenant susikurtame idealaus pasaulio burbule. Paėmus tą patį co2 per karus ir karo pramonę jo tiek išmesta, kad neatpirks jokie mažalitriai automobiliai ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS