Londone lietuvis padėjo išgelbėti merginos gyvybę | KaunoDiena.lt

LONDONE LIETUVIS PADĖJO IŠGELBĖTI MERGINOS GYVYBĘ

  • 2

Dar praėjusią savaitę Londone gyvenantis Robertas Pečeliūnas nebūtų pagalvojęs, kad netikėtai išgelbės žmogaus gyvybę, tačiau kai ketvirtadienio pavakarę Lloyds parke pamatė susmukusią merginą, jis nepasimetė – padėjo iškviesti greitąją pagalbą, suskubo tikrinti pulsą ir telefonu bendravo su medikais, kol jie atvyko.

Kineziterapeutu dirbantis vyras jautria istorija iš pradžių pasidalino feisbuke.

„Maždaug prieš valandą ėjau namo per parką. Pamačiau gulinčią ant žemės jauną merginą be sąmonės, jos akys buvo tremore. Pradėjau tikrinti pulsą, pulsas buvo normalus, bet vis silpo ir po kurio laiko buvo užčiuopiamas tik kakle. Aš pasakiau žmonėms, kurie priėjo, kad skambintų į Ambulance. Toliau stebėjau pulsą ir jos savijautą, telefonu bendravau su medikais. Vienu momentu pasirodė, kad mes ją prarandame, nes pulsas buvo neužčiuopiamas“, – socialiniame tinkle patirtimi pasidalijo vyras.

R. Pečeliūno teigimu, anksčiau jam yra tekę girdėti, kad Londone greitoji pagalba važiuoja labai ilgai. Laimei, šiuo atveju pagalbos tarnybos sureagavo itin greitai.

„Mano nuostabai, medikai atvyko maždaug po 8–10 minučių. Atvykusių paramedikų veiksmai buvo labai profesionalūs, jauna mergina atgavo sąmonę ir buvo išvežta. Pagarba paramedikams!“ – džiaugėsi jis, paragindamas nelikti abejingiems kito nelaimei.

Atvykusių paramedikų veiksmai buvo labai profesionalūs, jauna mergina atgavo sąmonę ir buvo išvežta.

Pats gero poelgio nesureikšmina

Penkerius metus Anglijoje gyvenantis 45-erių R. Pečeliūnas portalui ANGLIJA.today sakė pats šio poelgio pernelyg nesureikšminęs – jei ne jis, tai kiti praeiviai būtų tą patį padarę.

„Jau ir taip nesmagiai pasijutau nuo per didelio dėmesio“, – kuklinosi pašnekovas.

Lietuvis pasakojo, jog jam nuskubėjus prie sąmonę praradusios merginos, aplinkui ėmė rinktis žmonės. „Priėjo vidutinio amžiaus vyras ir moteris. Sakau, reikia skambinti į greitąją. Vyras paskambino. Aš sekiau pulsą ir po to telefonu bendravau su medikais, keitėme jos pozą. O tas vyras nuėjo pasitikti prie gatvės Ambulance, kad žinotų, kur eiti atvykę“, – prisiminė R. Pečeliūnas.

Šalia buvo ir merginos draugų, kuriuos vyrui teko nuraminti: „Paaugliai pradžioje panikavo, bet pasakiau, kad nusiramintų. Atvykę medikai klausė, ar ji turi kokių diagnozių. Jie atsakė, kad taip, turi, ir periodiškai vartoja vaistus.“

R. Pečeliūnas džiaugėsi, jog merginos galiausiai neprireikė gaivinti ar atlikti dirbtinio kvėpavimo – ji atsigavo pati. „Atvykę medikai iš karto paėmė kraujo lašą cukraus kiekiui kraujyje nustatyti. Manau, merginai buvo glikeminė koma“, – portalui sakė jis.

Jei ne lietuvio laiku suteikta pirmoji pagalba, ši istorija galėjo baigtis kur kas liūdniau.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/londone-lietuvis-padejo-isgelbeti-merginos-gyvybe

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

TIKRAI NE KIEKVIENAS. ESU NE KARTĄ MAČIUSI, KAIP JAUNI ŽMONĖS ABEJINGAI PRAEINA PRO ŽMOGŲ, KURIAM REIKALINGA PAGALBA. KAS PADEDA? NAGI TOKIE PAT PENSININKAI: VIENAS PASIŪLO VALIDOLIO, KITAS "GREITĄJĄ" IŠKVIEČIA. NA, O JAUNI... JIE ARBA SKUBA, ARBA SU AUSINUKAIS AUSYSE NIEKO NEGIRDI, NIEKO NEMATO.

ta

butu padares betkuris padorus zmogus====== =

SUSIJUSIOS NAUJIENOS