A. Lukašenka: nusprendžiau dėl mūsų dalyvavimo Ukrainoje (vaizdo įrašas) | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: NUSPRENDŽIAU DĖL MŪSŲ DALYVAVIMO UKRAINOJE (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Aliaksandras Lukašenka sakė, kad jis seniai nusprendė Baltarusijos vaidmenį Ukrainos ir Rusijos kare. Jis pabrėžė, kad Rusijos Federacija ir Baltarusija jau seniai sukūrė vieną ginkluotųjų pajėgų grupę, praneša UNIAN.

Šį pareiškimą diktatorius padarė Baltarusijos nepriklausomybės dienai skirtame renginyje liepos 3 d.

„Esame vienintelė šalis, kuri palaiko rusus šioje kovoje. Tie, kurie mums priekaištauja, ar nežinojo, kad mes turime glaudžiausią sąjungą su Rusijos Federacija? Su šalimi, su kuria kuriame vieną, galingą, nepriklausomą valstybę?  Sąjungoje yra dvi nepriklausomos tautos. Ar jie nežinojo, kad Baltarusija ir Rusija sukūrė vieną ginkluotųjų pajėgų grupuotę? Tiesą sakant, vieną armiją. Jūs visa tai žinojote, tai kodėl šiandien mums priekaištaujate? Buvome ir būsime kartu su broliška Rusija. Dėl mūsų dalyvavimo „specialiojoje operacijoje“ nusprendžiau jau seniai“, – sakė A. Lukašenka.

Jis pridūrė, kad „baltarusiai niekam neleis šaudyti rusams į nugaras“. A, Lukašenka taip pat apkaltino NATO sustiprinus rytinį Europos flangą – esą taip jie padarė, kad ateityje galėtų įsitraukti į karą. Diktatorius pabrėžė, kad Baltarusija „turi stovėti ir laimėti“.

 

Gairės: Aliaksandras Lukašenka, karas Ukrainoje, Baltarusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS