Lysyčanske – tikras pragaras: motina matė, kaip po sprogimo jos vaikui prasivėrė kaukolė | KaunoDiena.lt

LYSYČANSKE – TIKRAS PRAGARAS: MOTINA MATĖ, KAIP PO SPROGIMO JOS VAIKUI PRASIVĖRĖ KAUKOLĖ

  • 0

Ukrainą ir toliau niokoja Rusijos pajėgos. Miestai bombarduojami, nukenčia šimtai Ukrainos civilių. Tarp jų – daug nekaltų vaikų. Tačiau Vladimiras Putinas ir toliau neigia savo veiksmus prieš civilius gyventojus ir teigia, kad karinė operacija vyksta sėkmingai, praneša LNK.

Motinos Charkivo ligoninėje budi prie sunkiai sužalotų atžalų. Vaikai – tarp daugiau nei trijų dešimčių žmonių, sužeistų per paskutinį rusų išpuolį antrame pagal dydį šalies mieste.

Išgirdau sprogimus ir supratau, kad kažkas bus sužeistas, nes girdėjau ir mačiau, kad žaidimų aikštelėje pasirodė dūmų. Išbėgau ir pamačiau, kad mano vaikas guli ant žemės“, – sunkiai žodžius rinko sužeistojo berniuko motina Natalia Tenytska.

Per okupantų apšaudymą žuvo mažiausiai devyni žmonės.

‚Jam labai blogai, gydytojai iš pradžių nesuteikė vilties, kad jis išgyvens. Įsivaizduokite, kai kaukolė atvira ir matomos smegenys. Gydytojai turėjo jam išplauti smegenis“, – skaudžiais padariniais dalijosi kito sužeisto berniuko motina Lydia Lyakh.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Luhansko srities Lysyčansko mieste – tikras pragaras. Tai paskutinis didelės srities miestas, vis dar kontroliuojamas ukrainiečių. Šūviai čia niekada nenurimsta. Mieste vis dar likę apie 15 tūkst. žmonių. Okupantai bando jį blokuoti. Pasak ukrainiečių, rusai mėto minas kur papuola. Tad bet kuris humanitarinės pagalbos išėjęs vaikas ar suaugęs žmogus gali ant jų užlipti ir žūti arba netekti galūnių.

Nors rusai nuolat kartoja, kad nešaudo į gyvenamuosius pastatus, čia matyti visai priešingai. Ukraina išplatino vaizdo įrašą, kuriame esą matyti, kaip su Rusija apsikeičia karo belaisviais. Iš Rusijos teigiama sugrįžo 144 ukrainiečiai, tarp jų – 95 „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje gynėjai. Dauguma karių esą labai prastos fizinės būklės, kai kurie iš jų praradę klausą, regėjimą, netekę rankų ar kojų.

„Norėčiau paprašyti mūsų valdžios dėti visas pastangas, kad iš nelaisvės sugrąžintų visus ten likusius vyrus. Dėl tų, kurie išmokyti gerai kovoti ir moka gerai atlikti darbą, laimėsime šį karą“, – vilties nepraranda Ukrainos karys Genadu Sardijevas.

Gelbėtojai susprogdintame Kremenčuko prekybos centre vis dar ieško 20 dingusių žmonių. Tarp laukiančių žinių – ir Olensandras, kurio svainis per ataką dirbo prekybos centro elektronikos prekių parduotuvėje. Prasidėjus karui, žmoną ir vaikus jis išsiuntė į užsienį.

128-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Rusijos kariuomenė nesmūgiuoja į jokius civilinius taikinius, mums to nereikia.

„Visi tikisi, kad jis gyvas, kažkur sužeistas. Niekas nepraranda vilties, visi laukia gerų naujienų“, – viltingai teigė dirbusiojo prekybos centre giminaitis Oleksandras Baybuza.

Pirmą kartą nuo karos pradžios į užsienį išvykęs Rusijos prezidentas lankydamas Turkmėnijoje pareiškė, kad Ukrainoje viskas vyksta pagal planą. Kalbėdamas apie rusų pajėgų smūgį Kremenčuko prekybos centrui, jis tik dar kartą pakartojo kitų rusų pareigūnų jau anksčiau išsakytus teiginius.

„Rusijos kariuomenė nesmūgiuoja į jokius civilinius taikinius, mums to nereikia. Turime visas galimybes nustatyti, kas yra kur, ir šiuolaikiniais didelio tikslumo ilgo nuotolinio ginklais smogiame į šiuos taikinius“, – teigė Rusijos prezidentas V.Putinas.

Maskva sulaukė palaikymo iš Sirijos. Šalis pareiškė, kad pripažįsta Rytų Ukrainos apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų nepriklausomybę.

„Rusijai pavyko iš Sirijos išspausti pareiškimą dėl tariamų okupacinių struktūrų Dombase pripažinimo valstybe. Tai bevertė istorija ir tokiu atveju Ukrainos ir Sirijos santykių nebebus. O sankcijų Sirijai spaudimas bus dar didesnis“, – pažymėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

V.Zelenskį Kyjive aplankė britų milijardierius seras Richardas Bransonas ir norėjo sužinoti, ką verslas gali padaryti, kad kuo veiksmingiau paremtų Ukrainą. Jam buvo aprodytas gyvenamasis rajonas, kuris neseniai nukentėjo nuo oro antskrydžio. Vėliau verslininkas nuvyko į Gostomelio oro uostą apžiūrėti didžiausio pasaulyje transporto lėktuvo liekanų. Didžioji Britanija skelbia, kad dvigubina karinę paramą Ukrainai.

Gairės: Vladimiras Putinas, karas Ukrainoje, civiliai, Ukrainos civiliai, atakos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS