Malaizija: koronavirusas nepaverčia žmonių zombiais | KaunoDiena.lt

MALAIZIJA: KORONAVIRUSAS NEPAVERČIA ŽMONIŲ ZOMBIAIS

  • 1

Užsikrėtusieji naujuoju pavojingu koronavirusu nepradės elgtis kaip zombiai, socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Malaizijos vyriausybė, besistengianti sustabdyti su protrūkiu susijusių melagienų plitimą.

Medikams stengiantis pažaboti virusą, kai kurie socialinės žiniasklaidos naudotojai Malaizijoje virusą susiejo su vaikštančiais numirėliais.

Tačiau Malaizijos sveikatos apsaugos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ paneigė šį gandą ir nurodė: „Tvirtinimai, jog užsikrėtusieji šiuo virusu elgsis kaip zombiai, nėra teisingi... Ligoniai gali pasveikti.“

Malaizijoje socialiniuose tinkluose pasirodė nemažai įrašų, kuriuose pateikiami netikri šalyje mirusiųjų ar užsikrėtusiųjų skaičiai.

Policija jau suėmė šešis žmones, kurie skleidė melagingą informaciją apie virusą, pranešė Malaizijos ryšių ir multimedijos komisija.

Praėjusį ketvirtadienį buvo pradėtas tyrimas dėl 28 metų moters, kuri įtariama „netinkamu tinklo priemonių naudojimu“.

Jeigu ji bus pripažinta kalta, jai gali būti skirta iki 50 tūkst. ringitų bauda arba metų laisvės atėmimo bausmė, arba abi šios bausmės.

Koronavirusas Kinijoje jau pareikalavo daugiau nei 300 žmonių gyvybių, o juo užsikrėtė per 14 tūkst. žmonių. Malaizijoje virusas buvo nustatytas aštuoniems asmenims – visi jie yra Kinijos piliečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O kas mūsų 'konservus' zombiais pavertė?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS