Maskva skelbia perėmusi ukrainiečių raketą, paleistą į miestą Rusijoje | KaunoDiena.lt

MASKVA SKELBIA PERĖMUSI UKRAINIEČIŲ RAKETĄ, PALEISTĄ Į MIESTĄ RUSIJOJE

  • 0

Rusija penktadienį paskelbė perėmusi ukrainiečių raketą, kurios nuolaužos nukrito Rusijos pietvakariuose netoli Ukrainos sienos esančiame Taganrogo mieste, sužeidusios keliolika žmonių.

„Rusijos oro gynybos įranga aptiko ukrainiečių raketą ir ore ją perėmė. Numuštos ukrainiečių raketos nuolaužos nukrito Taganrogo teritorijoje“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Ministerija taip pat nurodė, kad raketa buvo nukreipta į miesto, kuriame gyvena apie 250 tūkst. žmonių, „gyvenamąją infrastruktūrą“.

Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas sakė, kad 15 žmonių patyrė, anot jo, lengvus sužalojimus nuo skeveldrų per sprogimą netoli miesto centre esančios kavinės „Čechovo sodas“.

„Įvykio vietoje dirba gelbėtojai. Žuvusiųjų nėra. Yra keli sužeistieji, kuriems išsiųsti greitosios pagalbos automobiliai“, – pranešė V. Golubevas platformoje „Telegram“.

Jis pridūrė, kad į ligoninę išvežti devyni žmonės.

V. Golubevas sakė, kad „sprogimo epicentras“ buvo Taganrogo meno muziejuje, esančiame už kelių šimtų metrų nuo kavinės.

Anot jo, buvo sugriauta muziejaus siena, jo stogas ir ūkiniai pastatai. Nuo smūgio nukentėjo netoliese esančio trijų aukštų daugiabučio langų rėmai.

Taganrogas yra Azovo jūros pakrantėje, maždaug už 40 km nuo sienos su Ukraina.

Miestas taip pat yra prie kelio, vedančio į Mariupolio uostamiestį, kurį praėjusiais metais po niokojančios apgulties užėmė Rusijos pajėgos.

Maskva teigia numušusi antrą ukrainiečių raketą

Maskva penktadienį pranešė virš pietvakarių Rusijos numušusi antrą ukrainiečių raketą.

Apie tai šalies gynybos ministerija pranešė netrukus po to, kai buvo paskelbta, jog buvo perimta ukrainiečių raketa, kurios nuolaužos nukrito Rusijos pietvakariuose netoli Ukrainos sienos esančiame Taganrogo mieste, sužeidusios mažiausiai 15 žmonių.

„Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos perėmė ukrainiečių raketą netoli Azovo miesto Rostovo srityje. Numuštos ukrainiečių raketos nuolaužos nukrito negyvenamoje teritorijoje“, – pranešė ministerija.

GALERIJA

  • Taganrogas
Gairės: karas Ukrainoje, Taganrogo miestas, Vasilijus Golubevas, patyrė sužalojimus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS