Meksikoje nužudytas žurnalistas – kūnas rastas automobilio bagažinėje | KaunoDiena.lt

MEKSIKOJE NUŽUDYTAS ŽURNALISTAS – KŪNAS RASTAS AUTOMOBILIO BAGAŽINĖJE

  • 0

Meksikoje palikto automobilio bagažinėje antradienį buvo rastas negyvas žurnalistas, pranešė pareigūnai, o tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) pažadėjo ištirti, ar šis nužudymas yra susijęs su žurnalisto darbu.

Portalo „Guerrero Al Instante“ direktoriaus Rogelio Barragano (Rochelijo Baragano) palaikai rasti „su buku daiktu padarytais veido sužeidimais ir sužeidimu smegenų srityje“, paskelbė centrinės Moraleso valstijos prokuratūra, bet daugiau detalių nepateikė.

RSF, kuri Meksiką drauge su Sirija ir Afganistanu nuolat priskiria prie žiniasklaidos atstovams pavojingiausių pasaulio šalių, nurodė, kad R. Barraganas žurnalistu dirbo daugiau kaip 10 metų.

„Tęsime tyrimą, kad įsitikintume, ar jo nužudymas buvo susijęs su jo darbu“ , – sakė RSF atstovė Balbina Flores.

R. Barraganas yra septintas žurnalistas, šiais metais nužudytas Meksikoje. Šioje šalyje  nuo 2000-ųjų per smurto bangą, siejamą su narkotikų kontrabanda ir politikų korupcija, buvo nužudyta daugiau kaip 100 reporterių. Didžioji dauguma šių žmogžudysčių vykdytojų tebėra nenubausti.

Praėjusį mėnesį pietrytinėje Tabasko valstijoje buvo nušauta žurnalistė Norma Sarabia (Norma Sarabija). Gegužę Meksikos kurortiniame Plaja del Karmeno mieste buvo nužudytas žurnalistas Francisco Romero (Fransisko Romero), kuris sulaukdavo grasinimų nužudyti dėl savo veiklos. Vyras nuo 2018-ųjų dalyvavo Meksikos valstybinėje žurnalistų ir aktyvistų apsaugos programoje, pagal kurią valdžia teikia įvairią pagalbą žurnalistams, kurių gyvybei gresia pavojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS