Meras: Rusijos oro gynyba sunaikino prie Maskvos artėjusį droną | KaunoDiena.lt

MERAS: RUSIJOS ORO GYNYBA SUNAIKINO PRIE MASKVOS ARTĖJUSĮ DRONĄ

  • 0

Rusijos oro gynyba sunaikino link Maskvos artėjusį droną, penktadienį, praėjus dienai po panašios atakos prieš sostinę, pranešė miesto meras.

Oro gynyba netoli Liubercų rajono pietrytiniame sostinės pakraštyje sužlugdė dar vieną bandymą nuskraidinti droną į Maskvą, „Telegram“ parašė Sergejus Sobianinas. Jis pridūrė, kad pirminiais duomenimis nukentėjusiųjų ir žalos nėra, o įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Rusijos dienraščio „Izvestija“ „Telegram“ žinutėje rašoma, kad vėl buvo uždaryti Maskvos Domodedovo ir Vnukovo oro uostai.

Į sostinę skridusį ukrainiečių droną rusų oro gynyba sunaikino ir ketvirtadienį, Voskresensko rajone, esančiame maždaug už 60 km nuo Maskvos. Prie jos artėjęs dronas taip pat buvo sunaikintas pirmadienį, dar du dronai tąkart sunaikinti virš su Ukraina besiribojančios Briansko srities.

Penktadienį virš šio regiono pajėgos sunaikino dar vieną droną, pranešė Briansko gubernatorius Aleksandras Bogomazas, apkaltindamas Ukrainą. Aukų ir žalos nėra, sakė jis ir pridūrė, kad įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Du Ukrainos dronai penktadienį atakavo rytinėje Kursko srityje esantį Kurčatovo miestą, tačiau neaišku, ar jie pataikė į taikinius.

„Buvo apgadintas administracinis pastatas ir gyvenamasis namas“, – „Telegram“ pranešė regiono gubernatorius Romanas Starovoitas ir pridūrė, kad į įvykio vietą išvyko tyrėjai, kurie įvertins žalos mastą.

Kurčatovas yra maždaug už 100 km nuo Rusijos sienos su Ukraina.

Kyjivo pareigūnai paprastai nei prisiima, nei neigia atsakomybę už išpuolius Rusijos teritorijoje, nors kartais netiesiogiai apie juos užsimena.

Gairės: karas Ukrainoje, Maskva, dronas, numušti droną, Kyjivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS