Mianmare nuo tūpimo tako nuslydus lėktuvui sužeisti mažiausiai keturi žmonės | KaunoDiena.lt

MIANMARE NUO TŪPIMO TAKO NUSLYDUS LĖKTUVUI SUŽEISTI MAŽIAUSIAI KETURI ŽMONĖS

  • 0

Bangladešo oro linijų „Biman Bangladesh Airlines“ lėktuvas, trečiadienį vakare tūpęs Mianmaro Jangono tarptautiniame oro uoste, nuslydo nuo šlapio tako, buvo sužeisti mažiausiai keturi žmonės, tarp jų pilotas, pranešė oro bendrovės pareigūnas.

Pasak „Biman“ atstovo Shakilo Merajo (Šakilo Meradžo), incidentas įvyko lėktuvui „Bombardier Dash-8 Q400“ prastu oru tupiant po kelionės iš Bangladešo sostinės Dakos.

Reisu BG060 skridusiame lėktuve buvo 33 žmonės, tarp jų du pilotai ir du skrydžio palydovai. Keturių sužeistų žmonių gyvybei pavojus negresia, nurodė atstovas.

Nuotraukose matyti iš dalies ant šlapio tūpimo tako, iš dalies ant žolės gulintis lėktuvas. Jo fuzeliažas atrodo perlūžęs mažiausiai dviejose vietose.

Sh. Merajas sakė nežinantis apie naujienų pranešimus, kad į ligonines paguldyta maždaug 15 žmonių, bet galėjo patvirtinti, kad žuvusiųjų nėra.

Bangladešo laikraštis „The Daily Star“ citavo šalies ambasadoriaus Jangone žodžius, kad nė vienas sužeistasis nėra kritinės būklės. „Tačiau 15 sužeistųjų paguldyti į ligonines“, – sakė ambasadorius.

Pasak Sh. Merajo, kompanija siunčia specialų lėktuvą keleiviams ir įgulai parskraidinti.

„Norime užtikrinti, kad visi dėl bet kokių sužeidimų būtų deramai gydomi“, – sakė jis.

Paklaustas, ar keleiviai gali nuspręsti likti Jangone, jis atsakė: „Nieko negalime priversti, bet norime užtikrinti, kad visiems viskas gerai, ir jie gali grįžti su mūsų komanda.“

Oro uosto pareigūnai po incidento trumpam buvo uždarę kilimo ir tūpimo taką, bet vėliau paskelbė, kad jis vėl naudojamas, tačiau tikėtinas skrydžių vėlavimas.

GALERIJA

  • Mianmare nuo tūpimo tako nuslydus lėktuvui sužeisti mažiausiai keturi žmonės
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS