Ministras: Izraelio kariai netrukus pradės veiksmus prie Libano sienos | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: IZRAELIO KARIAI NETRUKUS PRADĖS VEIKSMUS PRIE LIBANO SIENOS

Gazoje vykstančiame Izraelio kare su „Hamas“ didėjant įtampai, gynybos ministras Yoavas Gallantas pirmadienį pasakė, kad Izraelio kariai „labai greitai pradės veiksmus“ prie šalies šiaurinės sienos su Libanu.

Kreipdamasis į netoli apsiausto Gazos Ruožo dislokuotus karius, Y. Gallantas sakė, kad dar vienas kariuomenės kontingentas yra dislokuojamas Izraelio šiaurėje.

„Jie labai greitai pradės veiksmus... taigi, šiaurėje esančios pajėgos sulauks pastiprinimo“, – kalbėjo Y. Gallantas.

Jis pridūrė, jog rezervistai bus palaipsniui demobilizuojami, kad „pasirengtų ir sugrįžtų pasiruošę“ tolesnėms operacijoms.

Nuo karo tarp „Hamas“ ir Izraelio pradžios spalio 7 d. Libano ir Izraelio pasienyje beveik kiekvieną dieną vyksta Izraelio kariuomenės ir „Hamas“ sąjungininko, Irano remiamo judėjimo „Hezbollah“ iš Libano susišaudymai.

Izraelio kariuomenės vadas Herzi Halevi šį mėnesį sakė, kad karo ties šiaurine siena tikimybė dabar yra „gerokai didesnė“.

„Nežinau, kada šiaurėje prasidės karas, galiu pasakyti tik tai, kad tikimybė, jog ateinančiais mėnesiais jis kils, dabar yra gerokai didesnė nei praeityje“, – sakė H. Halevi.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimu, po spalio 7 d. izraeliečiai pietų Libane nukovė daugiau nei 200 žmonių. Didžioji dalis žuvusiųjų – „Hezbollah“ nariai.

Izraelio valdžios teigimu, Izraelio pusėje žuvo devyni kariai ir šeši civiliai.

Y. Gallantas pirmadienį sakė, kad Gazos smogikams baigiasi atsargos ir šaudmenys, tačiau karas prieš „Hamas“ „tęsis dar ne vieną mėnesį“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

jie

zydai nekovoja uz savo 'žemes' ,bet grobia nuo 1948 Palestinos žemes žudydami Palestinos Tauta .Laisve Palestinai !

TAIKOS !!

Suktu zmoniu tauta zydai. Nieko gero jie neinesha ten ,kur jie apsigyvena/ir mums Lietuvoje jie yra netolerantishki//turiu omenyje ju bendruomene su kontra priekyje// Taciau tai ,kas vyksta palestinoje!!,,Zudynes,zmoniu grobimai,vaiku grobimai -tai zhverishka. Nepalaikau nei palestiniecius ,nei zydus,,,taciau Zydai kovoja uz sau igytos valstybes sauguma,,,,,tiek shimtmeciu zydai blashkesi ZEMEJE... Jie turi ginti valstybe ,kuria nusipirko ir ishgrazino, [[[buti be TEVYNES ---tai nezmonishka, Ir jie gina savo Tevyne,,,Tevyne tai pirminis!! zmogaus TURTAS

Pakrante

Kiek su tais ciurbanais dar žais Izraelis ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS