Mirė buvęs D. Trumpo asmeninis gydytojas | KaunoDiena.lt

MIRĖ BUVĘS D. TRUMPO ASMENINIS GYDYTOJAS

Eidamas 74-uosius metus, mirė buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo asmeninis gydytojas Haroldas Bornsteinas. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „The New York Times“, remdamasis savo šaltiniais.

Leidinys nepatikslina, kur konkrečiai ir dėl kokios priežasties mirė H. Bornsteinas. Jis anksčiau dirbo ligoninėje Niujorko Manhatano rajone. H. Bornsteinas buvo D. Trumpo asmeninis gydytojas 1980-2017 metais.

Per 2016 metų rinkimų kampaniją medikas paskelbė ataskaitą, kurioje tikino, kad D. Trumpas „neturi jokių reikšmingų sveikatos problemų“. Gydytojas tada tvirtino, jog „jei D. Trumpas bus išrinktas prezidentu, jis neabejotinai bus sveikiausias žmogus, kada nors ėjęs šias pareigas“.

2018 metais H. Bornsteinas prisipažino, jog visą ataskaitą sukūrė D. Trumpas, o jis pats ją parašė diktuojant politikui. Pasak gydytojo, 2017 metų vasarį į jo biurą atėjo D. Trumpo padėjėjai ir paėmė visus užrašus apie Baltųjų rūmų šeimininko sveikatą.

JAV prezidentas nutraukė visus santykius su H. Bornsteinu, kai šis žurnalistams papasakojo, kad yra išrašęs D. Trumpui preparatų, skirtų plaukų augimui skatinti, nuo odos paraudimo, taip pat pacientams, kurių kraujyje padidėjęs cholesterolio kiekis.

Per 2016 metų rinkimų kampaniją kandidatų į prezidentus sveikatos tema sulaukė ypač daug dėmesio. Mat D. Trumpas ne kartą pareiškė, kad jo varžovė kovoje dėl prezidento posto, buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, nėra visiškai sveika. Respublikono rinkimų štabas darė užuominas, kad esą H. Clinton mėgina nuslėpti sunkią ligą. Jos atstovai tokius tvirtinimus neigė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Trumpas teisus

Kur Clinton?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS