N. Pelosi vyrą užpuolė į jųdviejų namus San Fransiske įsiveržęs asmuo | KaunoDiena.lt

N. PELOSI VYRĄ UŽPUOLĖ Į JŲDVIEJŲ NAMUS SAN FRANSISKE ĮSIVERŽĘS ASMUO

  • 3

JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) vyrą penktadienį užpuolė į jųdviejų namus San Fransiske įsiveržęs asmuo, pranešė jos biuras.

N. Pelosi sutuoktiniui prireikė gydymo ligoninėje.

Kol kas nėra aišku, ar išpuolis buvo politiškai motyvuotas. N. Pelosi, kuri po viceprezidentės yra antras žmogus eilėje į prezidento postą, tuo metu buvo Vašingtone.

„Šiandien anksti ryte užpuolikas įsiveržė į N. Pelosi rezidenciją San Fransiske ir užpuolė poną Pelosi“, – sakoma demokratų lyderės atstovo spaudai Drew Hammillo (Driu Hamilo) pareiškime.

„Užpuolikas sulaikytas, o išpuolio motyvai tiriami. Ponas Pelosi buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam teikiama puiki medicininė priežiūra ir tikimasi, kad jis visiškai pasveiks“, – nurodoma jame.

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), paskambinęs 82 metų N. Pelosi, išreiškė palaikymą po „šio siaubingo užpuolimo“ ir pareiškė, jog meldžiasi už jos vyrą.

„Jis ... labai džiaugiasi, kad [ponas Pelosi] visiškai pasveiks. Prezidentas ir toliau smerkia bet kokį smurtą ir prašo paisyti šeimos prašymo dėl privatumo“, – pranešime pažymėjo Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan Pjer).

Šie metai N. Pelosi 82 metų vyrui, kuris verčiasi investicijomis į rizikos kapitalą, ir be užpuolimo buvo gana audringi: po gegužę įvykusio autoįvykio jis buvo teisiamas už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ir buvo nuteistas penkias dienas praleisti už grotų.

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki lemiamų kadencijos vidurio rinkimų, susirūpinimą dėl galimo politinio smurto yra išreiškę įvairūs abiejų JAV partijų nariai.

JAV Kapitolijaus policijos duomenimis, grasinimų įstatymų leidėjams nuo 2017 metų padaugėjo daugiau kaip dukart.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

senai reikejo tuos iskrypusius reptilojdus

sutrynt su kulnu...

Anonimas

Putinas užpuolė, pamatęs tą arkliasnukę....

Rapolas

kremliaus darbas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS