Odesoje rusų dronas pataikė į gyvenamąjį namą: žuvo keturi žmonės | KaunoDiena.lt

ODESOJE RUSŲ DRONAS PATAIKĖ Į GYVENAMĄJĮ NAMĄ: ŽUVO KETURI ŽMONĖS

  • 0

Ukrainos pietiniame Odesos uostamiestyje naktį Rusijos drono nuolaužoms pataikius į gyvenamąjį namą, žuvo keturi žmonės, šeštadienį pranešė ukrainiečių valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba.

Tarp žuvusiųjų buvo 3 mėnesių kūdikis.

Pasak pareigūnų, dar aštuoni žmonės buvo sužeisti.

Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis sakė, kad „Shahed“ droną numušė Ukrainos priešlėktuvinė gynyba, o krintančios nuolaužos pataikė į gyvenamąjį namą.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad Odesos sritį atakavo aštuoni dronai, iš kurių septynis numušė priešlėktuvinė gynyba.

Šalies ginkluotųjų pajėgų duomenimis, priešlėktuvinė gynyba numušė 14 iš 17 į Ukrainą paleistų dronų.

Charkivo srities gubernatorius Olehas Synjehubovas šeštadienio rytą pranešė, kad daugiau kaip 20 gyvenviečių Rytų Ukrainoje patyrė Rusijos artilerijos ir minosvaidžių atakas, o srities sostinėje, taip pat vadinamoje Charkivu, per drono ataką buvo apgadinti keli daugiaaukščiai pastatai.

Jis teigė, kad aukų nebuvo, tačiau trys žmonės patyrė „ūmią streso reakciją“.

Iš dalies okupuotoje Chersono srityje šeštadienio rytą per Rusijos artilerijos apšaudymą žuvo 53 metų vyras, pranešė Chersono srities prokuratūra.

Sankt Peterburge ankstų šeštadienio rytą į gyvenamąjį namą įsirėžė dronas, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Ria Novosti“, remdamasi miesto sveikatos apsaugos komiteto spaudos tarnyba, nurodė, kad po sprogimo medikai suteikė pagalbą šešiems žmonėms.

Socialinio tinklo „Telegram“ kanalas „Mash“, kuris tvirtina turintis šaltinių, artimų Rusijos teisėsaugai, teigė, kad į gyvenamąjį namą pataikė Ukrainos dronas. Tačiau naujienų agentūra „The Associated Press“ negalėjo patikrinti šio teiginio.

„Mash“ paskelbtame vaizdo įraše, kuriame, kaip manoma, užfiksuotas smūgio į gyvenamąjį namą momentas, matyti, kaip stiprus šviesos blyksnis apgaubia vieną pastato pusę ir į orą pakyla nuolaužos. Kitame išplatintame vaizdo įraše girdėti, kaip kaukia automobilių signalizacija.

Rusijos gynybos ministerija atsisakė komentuoti incidentą.

Rusijos Briansko srityje, besiribojančioje su Ukraina, ukrainiečių dronas pataikė į tyrėjų komandą, pranešė Rusijos tyrimų komitetas. Du komandos nariai buvo sužeisti, o dar du patyrė šoką, platformoje „Telegram“ rašė Tyrimų komitetas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos ataka, žuvo žmonės, Odesa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS