Narkotikų platinimo tinkle Anglijoje – jaunas lietuvis | KaunoDiena.lt

NARKOTIKŲ PLATINIMO TINKLE ANGLIJOJE – JAUNAS LIETUVIS

  • 6

Jaunas lietuvis kartu su bendrininkais nuteistas už veiklą narkotikų platinimo tinkle, veikusiame netoli Londono.

Kento policija gegužės 4-ąją paskelbė apie padėtą tašką byloje, kuri narpliota 2 metus. Išsiaiškinta, kas Gravesendo mieste organizavo bei vykdė narkotikų platinimą – pasirodo, į tai buvo įtraukti net mažametis vaikas ir pilnametystės vos sulaukęs lietuvis.

Deividas Sakalauskas (20 m.) yra vienas iš trijų žmonių, kuriems Woolwicho Karūnos teismas paskelbė nuosprendžius. Northfleete gyvenančiam lietuviui skirta 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią teks atlikti kalėjime.

Jo bendrininkas Alexas Oni (31 m.) ten pasiųstas 11 metų ir 9 mėnesiams, o Adrianas Bodziochas (22 m.) – 4 metams ir 10 mėnesių.

„Visi trys save laikė puikiai organizuoto ir sudėtingo nusikaltimo vykdytojais <...>

Visuomenė gali būti tikra, kad nustatyti narkotikų platintojus turime užtektinai resursų – nesvarbu, ar tai įtartiną veiklą stebintys patruliai, ar specialūs pareigūnai, kruopščiai renkantys mažiausius įrodymus.

Visų, kurie turi ambicijų Kente verstis tokia veikla, laukia toks pat likimas“, – sakė grafystės policijos detektyvas seržantas Andy Leventis, kuris tyrė šią bylą.

Bylos medžiagoje teigiama, kad tinklas Gravesende nuo 2019-ųjų pradžios užsiėmė stiprių narkotikų – kreko ir heroino – platinimu. Nustatyta, kad lyderio vaidmenį atliko A. Oni, jis manipuliavo jaunesniais bendrininkais, kurie atliko ne tokias svarbias roles, „juodžiausią darbą“ tinkle.

Pirmasis sulaikytas lietuvis. Kento policija D. Sakalausko vairuojamą automobilį „Škoda Octavia“ patikrinimui sustabdė 2019 metų vasario 13 dieną Gravesende, jame apžiūros metu rastas nedidelis kiekis kreko ir telefonas, naudojamas susisiekimui su bendrais. Tąsyk po apklausos ir įkalčių tyrimo vaikinas paleistas į laisvę.

Tų pačių metų liepos 10-ąją jis įkliuvo dar kartą, šįkart jo vairuojamame „Mercedes“ buvo paslėpta kreko ir heroino. Lietuvis ir vėl buvo sulaikytas.

Po poros mėnesių policija su įkalčiais sulaikė A. Bodziochą, kuris vairavo A. Oni priklausantį „Audi“, vaikino telefone rastos žinutės patvirtino tai, kad jis nuolat bendravo su šiuo vyru, o atlikus kratą namuose rasta medžiagų, naudojamų narkotikų gamybai.

Galiausiai savo namuose Gravesende buvo sulaikytas ir tinklo lyderis, jo telefono analizė įrodė, jog vyras organizavo ir koordinavo savo parankinių veiklą.

Be to, į narkotikų platinimą jis buvo įtraukęs vos 12 metų berniuką, kurio vardo policija atskleisti negali dėl teisinių priežasčių.

Dar penki šiam tinklui priklausę vyrai nuteisti 2019–2020 metais, bendra jų bausmių trukmė – 17 metų kalėjime.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/narkotiku-platinimo-tinkle--ir-lietuvaitis

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mažai lietuvis gavo metelių.Jie žudikai.

per mazai padlai narkosai

dave....uz vaiku ytraukima y narkomanijos liuna , pakart suka reikejo...

Fanta

Narkotiku platintojus reikia naikinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS