Nelegalus rado perkraustymo sunkvežimyje: iki kelionės pabaigos čia jie būtų neišgyvenę | KaunoDiena.lt

NELEGALUS RADO PERKRAUSTYMO SUNKVEŽIMYJE: IKI KELIONĖS PABAIGOS ČIA JIE BŪTŲ NEIŠGYVENĘ

  • 3

Vengrų muitininkai ir pasieniečiai neva perkraustymu užsiimančios įmonės sunkvežimyje aptiko už baldų besislepiančius nelegalius migrantus. Jie bus išsiųsti atgal, tačiau tai mažesnė blogybė, nei uždusti uždarame sunkvežimio kėbule, kaip jau yra nutikę taip vežamiems nelegalams. Apie įvykį pasakota LNK reportaže.

Sunkvežimis su baldais, važiuojantis į Slovėniją, vengrų muitininkams pasirodė gerokai įtartinas dėl neva į Italiją vežamo krovinio. Patikrinus įdėmiau, paaiškėjo, kad už baldų sunkvežimyje palikta vietos ir nelegalams. Jie moka tūkstančius eurų, kad ištrūktų iš stovyklų Graikijoje ir nukeliautų į Italiją ar dar toliau į vakarų Europą.

„Remiantis pateiktais dokumentais, į Italiją buvo gabenami įvairūs baldai. Patikrinus krovinių skyrių, nustatyta, kad už baldų buvo susigrūdę žmonės, kurie tikriausiai nebūtų išgyvenę iki kelionės pabaigos aklinai uždarytame krovinių skyriuje. Tokia nelegali kelionė galėjo baigtis tragedija“, – įvykį komentavo Nacionalinės mokesčių ir muitų administracijos atstovė spaudai Etelka Pranter Juhasz.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nelegalai iš Šri Lankos, Indijos ir Bangladešo buvo išlaipinti. Jiems dar gerai baigėsi, nes tikrai buvo tragiškų atvejų, kai uždaruose kėbuluose vežami nelegalai tiesiog užduso.

„Važiuodami įtariamieji kelis kartus sustojo, kad pro liuką paduotų geriamojo vandens migrantams, esantiems krovinių skyriuje. Teismas patenkino prokuroro prašymą suimti abu įtariamuosius ir skyrė kardomąją priemonę“, – pasakojo Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Judit Lanky.

Sunkvežimis buvo su vokiškais numeriais, bet jį vairavo rumunas ir graikas, neva perkraustymo įmonės darbuotojai. Nelegalai bus išsiųsti atgal, bet vargu ar tai juos sustabdys. Geresnio gyvenimo siekiančių ekonominių emigrantų srautas yra didžiulis ir jie sutinka mokėti didelius pinigus, kad pasiektų savo kelionės tikslą. Todėl vežėjai, net ir aiškiai suprasdami, kad daro rimtą nusikaltimą, negali atsispirti lengvai uždirbamiems pinigams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

////m0ka didelius pinigus.... /// jeigu turi daug pinigu,tai ,kodel ishvaziuoja is savo valstybes,,kur gali susitaupyti pinigeliu,gerai uzdirbti???? juokinga

Ech...

O galėjo ir nerasti...

ogi

/nusauna/ 2 zuikius/ 1 programa tesia ir sau bizni pasidaro kas jie? ogi satanystai z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS