Nėščia ukrainietė išgyveno tikrą siaubą: sėdėjome duobėje, o už 300 metrų sprogo sviediniai | KaunoDiena.lt

NĖŠČIA UKRAINIETĖ IŠGYVENO TIKRĄ SIAUBĄ: SĖDĖJOME DUOBĖJE, O UŽ 300 METRŲ SPROGO SVIEDINIAI

  • 0

Dnepropetrovsko sritis tapo nėščiųjų, iš „karštųjų“ Ukrainos regionų, priėmimo centru. Čia jau gimė 112 kūdikių, o dar 300 gims, skelbia UNIAN.

Tokią informaciją savo siužete pranešė TSN. Čia pasakojama, apie  Jekateriną Gulmiliną, kuri prieš porą mėnesių nė negalėjo įsivaizduoti, kad gimdys Dniepre. Moteris pabėgo iš Donecko srities, kur Rusijos kariuomenė negailestingai užpuolė miestą. Jekaterina spėjo išvykti prieš pat dar vieną apšaudymą.

Kita moteris – Viktorija Revyatkina patyrė didžiulius išgyvenimus savo gimtajame kaime netoli Iziumo. Ji turi dvi dukras, o dabar laukiasi sūnaus. Gydytojai nustatė, kad berniukas turi širdies problemų, tačiau patekti apžiūrai moteris negalėjo du mėnesius, nes kaimą buvo užėmę Rusijos kariai.

„Sėdėjome duobėje, kai sviediniai sprogo už 300 metrų nuo mūsų. Iššokome iš duobės, sėdome į automobilį ir išvažiavome. Nežinojome, kur dėtis“, – prisiminė Viktorija.

Dabar moteris yra nuolat prižiūrima gydytojų. Jie viliasi, kad kūdikį pavyks išgelbėti.

Pasak UNIAN, medikai ragina besilaukiančias ukrainietes kreiptis pagalbos, net jei jos neturi medicininių dokumentų. Nėščiosioms teikiama nemokama pagalba. Vaistai regione taip pat tiekiami.

Gairės: karas Ukrainoje, nėščios moterys, Rusijos kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS