Netoli Bachmuto per dieną buvo eliminuota daugiau nei 500 rusų kareivių | KaunoDiena.lt

NETOLI BACHMUTO PER DIENĄ BUVO ELIMINUOTA DAUGIAU NEI 500 RUSŲ KAREIVIŲ

  • 0

Unian.ua pranešė, kad frontą ties Bachmutu okupantai apšaudė 157 kartus iš įvairaus tipo artilerijos.

Teigiama, kad kovo 11 d. pirmoje dienos pusėje sunaikinta daugiau nei 221 rusų karių, kurie veržėsi Bachmuto link. Dar 314 okupantų buvo sužeisti.

Karinių Ukrainos pajėgų Rytų Grupės atstovas Serhiy Cherevaty tiesioginės transliacijos metu teigė, kad Bachmuto tvirtovės gynyba – tęsiasi.

„Šiandien priešas ties Bachmutu frontą apšaudė 157 kartus su įvairaus tipo artilerija... įvyko 53 mūšiai, 16 kartų apšaudytas pats Bachmutas. Dar 23 susirėmimai įvyko miesto teritorijoje. Kovų metu 221 priešas buvo nukautas, dar 314 patyrė įvairių sužalojimų“, – sakė S. Cherevaty.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Ukrainos miesto gynėjų padėtį.

„Mūsų inžinieriai ir kovinių grupių vadai daro viską, kad užtikrintų amunicijos, medikamentų, maisto tiekimą Bachmuto gynėjams. Taip pat siekiama užtikrinti saugų transportavimą sužeistiesiems“, – tęsė S. Cherevaty.

Mūšiai už Bachmutą – kas žinoma iki šiol

OPU vadovo patarėjas Michailas Podolyakas teigė, kad Ukrainos kariuomenė Bachmute jau sunaikino pagrindines Rusijos Federacijos pajėgas. Tai sudarė sąlygas ukrainiečių kariams pasiruošti sėkmingai kontratakai.

Tuo tarpu Ginkluotojų Pajėgų Generalinė Vadovybė tikino, kad rusų kariai surengė keletą nesėkmingų bandymų užimti Bachmutą. Okupantai dėl to patyrė didelių nuostolių.

Generolas Oleksandr Syrsky sakė, kad tinkamai gynybai naudojamos pajėgos ir resursai neleido okupantams įvykdyti savo planų ir privertė juos atsitraukti.

Gairės: karas Ukrainoje, Bachmutas, kontrataka, gynyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS