Nevyriausybinių organizacijų laivai išgelbėjo beveik 140 migrantų | KaunoDiena.lt

NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ LAIVAI IŠGELBĖJO BEVEIK 140 MIGRANTŲ

  • 15

Nevyriausybinių organizacijų laivai centrinėje Viduržemio jūros dalyje išgelbėjo 137 migrantus.

Laivas „Ocean Viking“, kurį valdo nevyriausybinės organizacijos „SOS Mediterranee“ ir „Doctors Without Borders“ („Gydytojai be sienų“), ketvirtadienio vakarą išgelbėjo 60 migrantų už 60 jūrmylių į šiaurę nuo Libijos. Tarp išgelbėtų žmonių buvo trijų mėnesių amžiaus kūdikis. „SOS Mediterranee“ tviteryje skelbė, kad migrantai išgelbėti iš perpildytos ir nestabilios medinės valties.

Tuo metu Vokietijos nevyriausybinės organizacijos „Sea-Eye“ laivas „Alan Kurdi“ per dvi atskiras operacijas išgelbėjo 84 migrantus. Pirmosios operacijos metu „Alan-Kurdi“ išgelbėjo iš guminės valties 44 migrantus, tarp kurių buvo 21 moteris, vienas mažas vaikas ir du naujagimiai – vos kelių savaičių amžiaus.

Per antrąją gelbėjimo operaciją laivas paėmė dar 40 migrantų, tarp kurių vėl buvo mažamečių vaikų. Penktadienį „Sea-Eye“ paskelbė, kad septyni migrantai – du suaugusieji, du naujagimiai ir vienas mažametis vaikas dėl medicininių priežasčių buvo evakuoti į Italijos Lampedūzos salą.

Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) duomenimis, iki 2019 metų lapkričio 6 d. jūra į Europą atvyko 89 997 migrantai ir pabėgėliai, tai maždaug 11 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai atvyko 101 185 migrantai ir pabėgėliai.

48 804 migrantai ir pabėgėliai atsidūrė Graikijoje, 22 339 priėmė Ispanija. Kelionėje 1 090 žmonių žuvo arba dingo be žinios.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Te geriau tie 'nevyriausybininkai' surenka visus 'padauginusius' prie naktinbarių, išprausia, pamigdo, pagirioms įpila, o paskui gražiai aprengę į turtingesnius kraštus nugabena.

Nuomone

Tikrai juos vesti atgal nes jie tik problemu kels dar daugiau. Gal 1 is tukstancio pabegeliu galvoja dirbti ir pradeti nauja gyvenima. O visi kiti tikrai kazkokiu kitu planu turi jie laukiniai juk yra jiem nuzudyti zmogu nieko baisaus nereiskia

Savas

Jie ir yra tikri kontrabandistai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS