Nigerijoje pagrobėjai už įkaitus vokiečius reikalauja 89 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

NIGERIJOJE PAGROBĖJAI UŽ ĮKAITUS VOKIEČIUS REIKALAUJA 89 TŪKST. EURŲ

  • 0

Pagrobėjai už vokiečių archeologą ir jo kolegą, šią savaitę pagrobtus viename kaime Nigerijos šiaurėje, reikalauja 60 mln. nairų (maždaug 189 tūkst. eurų) išpirkos, sakė vienas kasinėjimų vietoje dirbantis žmogus.

Pasak darbuotojo, jis girdėjo, kaip kažkas tokį reikalavimą pateikė ketvirtadienį telefonu kalbėdamasis su kasinėjimų vietos prižiūrėtoju. Skambinęs vyras perspėjo neįtraukti policijos ar saugumo pajėgų, pridūrė darbuotojas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės, nes neturėjo įgaliojimų kalbėtis su reporteriais.

Policijos specialiosios pajėgos ir speciali pagrobimų tyrimų komanda jau vykdo paiešką aplink Džendželos kaimą Kadūnos valstijoje, kur užpuolikai trečiadienį pagrobė profesorių Peterį Breunigą (Pėterį Broinigą) ir jo kolegą Johannesą Behringerį (Johanesą Bėringerį), kuriuos išsivedė į krūmynus.

Nigerijos prezidento pareigas einantis Yemi Osinbajo (Jemis Osinbadžas) ketvirtadienį išsikvietė federalinės policijos vadovą, kad šis informuotų apie pastangas ieškant pagrobtų asmenų, pranešė oficialioji Nigerijos naujienų agentūra.

Pranešime taip pat sakoma, kad per užpuolimą buvo nušauti du vokiečius lydėję kaimo gyventojai. Policijos patvirtinimo penktadienį nepavyko gauti.

Pagrobimai dėl išpirkos Nigerijoje yra dažni, bet sumokėjus išpirką įkaitai paprastai būna paleidžiami nenukentėję.

65 metų P.Breunigas ir dvidešimt kelerių J.Behringeris priklauso keturių žmonių komandai iš Frankfurto Goethe (Gėtės) universiteto, bendradarbiaujančiai su Nigerijos Nacionaline muziejų ir paminklų komisija dėl nokų kultūros reliktų atgavimo. Šie ankstyvojo geležies amžiaus žmonės laikomi seniausia Nigerijos civilizacija ir garsėja terakotos skulptūromis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS