Nigerijoje užfiksuotas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis | KaunoDiena.lt

NIGERIJOJE UŽFIKSUOTAS PIRMASIS UŽSIKRĖTIMO KORONAVIRUSU ATVEJIS

Nigerija penktadienį paskelbė užfiksavusi pirmąjį užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį šalyje, kuris taip pat yra pirmasis Užsachario Afrikos regione.

„Šis pacientas yra Italijos pilietis, dirbantis Nigerijoje ir grįžęs iš Milano Italijoje į Lagosą Nigerijoje 2020 metų vasario 20 dieną“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame sveikatos apsaugos ministro Osagie Ehanire (Osagijės Ehanirės) pranešime.

„Pacientas kliniškai stabilus, be jokių sunkių simptomų. Jis gydomas Jabos užkrečiamųjų ligų ligoninėje Lagose“, – pridūrė ministras.

Anksčiau koronaviruso infekcijų buvo nustatyta tik dviejose kitose Afrikos valstybėse – Egipte ir Alžyre. Ši padėtis glumino sveikatos apsaugos specialistus, žinant, kad Juodasis žemynas palaiko glaudžius ekonominius ryšius su Kinija, tapusia viruso SARS-CoV-2 protrūkio, per kurį šioje šalyje jau užsikrėtė beveik 79 tūkst. žmonių, pirminiu židiniu.

Pasaulio sveikatos organizacija anksčiau šią savaitę perspėjo, kad Afrikos sveikatos apsaugos sistemos prastai pasirengusios stabdyti potencialiai mirtino koronaviruso protrūkį, jeigu ši liga pradėtų plisti žemyne.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS